18 / 05 / 2024

dünyada turizm sektörü

dünyada turizm sektörü

Madrid'de olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2013 yılında dünyadaki turist sayısının 2012'ye göre yüzde 5 artışla 1 milyar 87 milyon olarak açıkladı. 2013 yılında 2012'ye göre 52 milyon daha fazla kişi seyahat etti...

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Demir fiyatları dünyada rekor kırıyor Türkiye’de neler oluyor? 28 Temmuz 2022 güncel demir fiyatları

Demir fiyatları dünya sektöründeki fiyatlarıyla zirveye otururken, Türkiye’de demir fiyatları dünden bu güne azalış gösterdi. Peki 28 Temmuz 2022 demir fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Dövizdeki düşüş gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide yeni aracı devreye alması ile beraber dolar ve euroda sert düşüşler meydana geldi. Bu düşüşün gayrimenkul sektörünü de etkilemesi bekleniyor. 

Konut sektöründe döviz korkusu!

Dikencomtr yazarlarından Burak  Boyoğlu bugünkü köşe yazısında konut dövizin konut sektöründeki etkilerini kaleme aldı.

dünyada turizm sektörü Haberi

dünyada turizm sektörü

Merkezi ispanya'nın başkenti Madrid'de olan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2013 yılında dünyadaki turist sayısının 2012'ye göre yüzde 5 artışla 1 milyar 87 milyon olarak açıkladı. 2013 yılında 2012'ye göre 52 milyon daha fazla kişi seyahat etti. UNWTO'nun merkez binasında düzenlenen basın toplantısında verilen bilgilerde, dünya turizmin 2013'ün yılının beklentileri aştığına vurgu yapıldı. Bir çok ülke henüz göndermese de 2013 yılı rakamlarını genel anlamda açıklayan UNWTO'ya göre geçen yıl dünyanın en fazla turist çeken ülkelerinde Fransa ilk sırada yer alırken, onu ABD, Çin, ispanya ve italya takip etti. Türkiye ise 2012'de olduğu gibi 6. sırada yer aldı. UNWTO'nun verilerinde dünyada en fazla turist çeken kıta Avrupa olmaya devam ederken, 2013 yılında 563 milyon turistin "yaşlı kıtaya" gittiği görüldü....