30 / 04 / 2024

Dünyanın kadastrosu İstanbul’da toplanıyor

Dünyanın kadastrosu İstanbul’da toplanıyor

Ülkelerin, harita - kadastro ve coğrafi bilgi teknoloji sektörleri, uzman ve yöneticileri bir ilki gerçekleştirip, 24 Nisan’a kadar İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geliyor.

Yapay zeka dünyanın en zenginlerini daha da zenginleştiriyor!

Yapay zeka ile ilgili hisse senetleri dünyanın en zenginlerini daha da zenginleştirmeye devam ediyor. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ndeki bu sene yer alan kazancın yüzde 96'sını yapay zeka hisselerinden kazandığı kaydedildi. 

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

İstanbul'daki bazı kreş ve anaokulu ücretlerinin 500 bin TL’nin üstüne çıktı. Fiyatların dünyanın en pahalı üniversiteleriyle de yarışması dikkat çekti. Üstelik, zorlu görüşmelerden sonra kayıt yaptırılan bu okullarda boş yer bulmak da mümkün olmuyor.

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Bu kapsamda en pahalı şehirler New York ve Singapur olurken raporda İstanbul'da son bir senede yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekildi.

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Dünyanın en eğlenceli ve gelişen şehirleri belli kriterlere tabi tutularak değerlendirildi. Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporuna İstanbul da girdi. Toplamda 53 şehirin değerlendirildiği listede ilk sırayı bakın kim aldı?

Dünyanın en büyüğüydü, savaş onları da vurdu! Kaybettikleri dolar miktarı akılları kaçırır

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünyanın en büyük varlık fonu olarak bilinen Norveç Varlık Fonu'nu da vurdu. Fon, savaşın başından bu yana 74 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları 'Turizm Yatırımları Forumu'na katılacak!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markalarını İstanbul’da bir araya getirecek.

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

Dünyanın en pahalı satılık evleri!

Dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca dolarlık evler satılığa çıkıyor. Bazı evler fiyatları nedeniyle 3-4 yılda alıcı bulabiliyor. İstanbul'daki Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı'da dünyadaki en pahalı satılık evler listesinde yer aldı.

Dünyanın en hızlı araçları TEKNOFEST İstanbul'da yarışacak!

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Kuzu Grup 2017 yılında da Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde!

Ataköy'de hayata geçirdiği Sea Pearl projesiyle dikkat çeken Kuzu Grup, 2017 yılında da Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde yer almayı başardı.

İstanbul mega projeleriyle dünyanın gözdesi oldu!

Ülkemizin hatta dünyanın da en yoğun araç ve yaya trafiğine sahip olan İstanbul her geçen gün dev projelere start veriyor. Bu projeler sayesinde hızla büyüyen kent, dünyanın en gözde mekanı halini alıyor.

Hindistan'da dünyanın en büyük stadı yapılıyor!

Hindistan'da dünyanın en büyük stadının inşaatı başladı. Gujarat'ta yapımına başlanan ve 7 milyar Hint rupisine mal olacak stadyumun kapasitesi 110 bin.

Dünyanın kadastrosu İstanbul’da toplanıyor Haberi

Dünyanın kadastrosu İstanbul’da toplanıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan Dünya Kadastro Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin himayesinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından organize ediliyor.



Organizasyon ile dünya nüfusunun yüzde 75’inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretmek, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmak hedefleniyor.



Bakanı İdris Güllüce, “İnsan - arazi ilişkisi dünyanın var oluşu ile birlikte başlamış ve medeniyetler boyunca hep önemini koruyarak günümüze kadar devam etmiştir. Bilindiği üzere, arazi yaşamın tabanı olurken, bireyler ve ülkeler için varlık gerekçesi, geleceğin teminatı ve ekonominin temel taşı olmuştur. Toplumlar için araziler bir miras değil, gelecek nesillere aktarılacak emanetler olarak görülmüştür. Bu nedenle daha güvenli ve sağlam bir gelecek için, arazilerin mülkiyet hakları...