22 / 05 / 2024

dünyaya gökdelen sarkıtılacak

dünyaya gökdelen sarkıtılacak

Dünya’dan 50 bin kilometre yükseklikteki bir asteroitten yeryüzüne gökdelen sarkıtılması planlanıyor. Yüzeye temas etmeyecek binadan yerküreye paraşütle atlanacak.

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

El becerisi olan kadınlar dikkat! Yaptığınız ürünleri tüm dünyaya satma fırsatınız var? Hemen habere bakın!

Dünyanın en büyük el işi pazar yeri Etsy aracılığıyla evden dünyaya satış yaparak döviz kazanmak mümkün. Etsy’de en çok satış yapan 10 ülkeden biri Türkiye ve platforma kayıtlı 100 milyon müşteri var.

Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü!

Migros Market haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Altında ''U'' dönüşü! Cuma günü bu rakam görülmüştü... Gram altının geleceği seviye görenleri bayram ettirdi

Altında ''U'' dönüşü! Cuma günü bu rakam görülmüştü... Gram altının geleceği seviye görenleri bayram ettirdi...

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

10 ana başlıkta TOKİ Düzce Gölyaka!

TOKİ'nin Düzce’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Gölyaka projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Düzce Gölyaka’da 2022 sosyal konut projesi...

Brent petrol varil fiyatı düşüyor! Akaryakıta indirim mi geliyor? İşte güncel akaryakıt fiyatları 11 Ağustos 2022...

Brent petrol varil fiyatı inişli çıkışlı dalgalı bir seyir izliyor. Bugün brent petrol varil fiyatı düşüşe geçerken, akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? sorusu gündeme geldi. Peki brent petrol fiyatı ne kadar? Akaryakıta indirim gelecek mi?

Brent petrol düşmeye devam ediyor! Gözler akaryakıt indiriminde! Benzin, mazot ve LPG'ye indirim gelecek mi?

Brent petrol varil fiyatı bugün 95,83 dolar seviyesinde işlem görüyor. Brent petrol varilinde düşüş devam ederken gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye indirim var mı? İşte ayrıntılar...

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

dünyaya gökdelen sarkıtılacak Haberi

dünyaya gökdelen sarkıtılacak

Dünya nüfusu arttıkça yeni yaşam alanları için ortaya ilginç fikirler atılıyor. Yerin metrelerce altında on binlerce kişinin yaşayacağı şekilde kurulması planlanan şehirler ile okyanuslarda yüzdürülecek olan kentlerin tasarımları sık sık dünya basınının gündemine geliyor. Ancak hafta içerisinde tanıtılan bir proje, gerçekten sınırları zorladı. İnsana ilk başta "1 Nisan şakası galiba" dedirten projeye göre gökyüzünden dünyaya sarkıtılacak bir gökdelen yapılabilir. Çizimleri yayımlanan Analemma Tower isimli yerleşim alanının arkasında ABD merkezli Clouds Architecture Office isimli şirket var. Dünyanın gelmiş ve gelecek en uzun gökdeleni olarak tanımlanan tasarım için "Bilim kurgu filmlerini bile geride bıraktı" yorumları yapıldı. Ancak projenin mimarları Mars'a kurulması planlanan insan kolonisi için geliştirilen şehir çizimleri yarışmasını kazanan ekip olunca gökdelene basının ilgisi daha fazla oldu.


HALATLARLA BAĞLANACAK

Şirketin açıklamasına göre...