04 / 05 / 2024

dünyaya örnek türkiye

dünyaya örnek türkiye

Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, Türkiye'nin 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından başlattığı doğal afet sigortası sisteminin Dünya Bankası tarafından diğer ülkelere örnek gösterildiğini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Türkiye'nin altın çıkartma başarısı dünyayı salladı! Türkiye'ye talep yağıyor!

Türkiye'nin altın madenlerini çıkarma başarısı resmen dünyayı salladı. Bu anlamda birçok ülke Türkiye'nin kapısını çalmaya başladı.

Instagram düğmeye bastı! Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Aile Merkezi özelliğini Türkiye'de kullanıma açtığını açıkladı.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Dünya Bankası Türkiye'ye 500 milyon dolar fon verecek! Sebebi belli oldu

Dünya Bankası, Türkiye'ye 500 milyon daolar fon ayırıldığını duyurdu. Fonun Türkiye'de çalışmalara destek olacağı açıklandı. Parayı tahsis eden projeye liderlik eden Nadwa Rafeh, "Bozulan ekonomik dengeye katkı sağlamasını umuyoruz" dedi.

Kripto para almayı düşünenler dikkat! Türkiye'de en çok tercih edilen kripto paralar...

Kripto paralar içinde en popüleri Bitcoin. Öyle ki yatırımcısı anbean bitcoin son dakika yorumlarını takip ediyor. Kripto paralar en az döviz kadar takipçi toplayınca hakkındaki araştırmlar da önem kazanıyor. Bitci.com ve Future Bright'ın yaptığı bir araştırma, Türkiye'deki kripto para sektörüne ili

Dünya Bankası, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, Türkiye’ye 265 milyon dolarlık deprem ve enerji finansmanı sağladığını bildirdi.

dünyaya örnek türkiye Haberi

dünyaya örnek türkiye

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Hazine Müsteşarlığı'nda gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında konuşan Çanakçı, Türkiye'de sigortacılık sektörünün geldiği noktaya işaret etti. 2007 sonu itibarıyla prim üretiminin 12 milyar YTL'ye yaklaştığını belirten Çanakçı, prim üretiminin milli gelire oranının 1990'da yüzde 0.62 düzeyindeyken, 2006 sonunda yüzde 1.7'ye, 2007 sonunda da bunun bir miktar üzerine çıktığını ifade etti. 2003 sonunda başlayan bireysel emeklilik sisteminin çok hızlı bir büyüme gösterdiğini vurgulayan Çanakçı, gelinen noktada 1.5 milyon katılımcı ile 4.7 milyar YTL'ye yakın fon büyüklüğüne ulaşıldığını işaret etti. DASK'ın kamu-özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu kaydeden Çanakçı, denetimin kamuda, primlerin toplanması ve kullanılmasının ise özel sektörde olduğunu ifade ederek, "Yurtdışında katıldığım toplantılarda DASK sisteminin dünyada örnek gösterildiğine...