05 / 05 / 2024

Düşünceler/İşler kitabı

Düşünceler/İşler kitabı

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Ruslar geri dönüyor! Konut fiyatları ve kiralar derinden etkilenmişti...

Savaşla beraber ülkelerinden ayrılan Ruslar yavaş yavaş geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve geri dönüş kararı alınan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yaşanan bu geri dönüşler, yaptırımlara rağmen Rus ekonomisinin hızlanmasında da etkili oluyor.

Kuşadası'ndaki lüks sitenin sakinleri ‘istinat’ kabusu yaşıyor! Ölümden döndüler!

Hafta sonu etkili olan fırtına ve sağanak yağış sebebiyle içerisinde lüks villaların bulunduğu sitenin istinat duvarı yıkıldı. Herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getiren site sakinleri, en kısa sürede önlem alınmazsa üst sokaktaki binaların da aşağı doğru kaymasından korktuklarını söyledi.

Yüzde 25 kira sınırına uymak istemeyen ev sahiplerinden yeni oyun! Şimdi de yabancı öğrencilerin peşine düştüler!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşmak için çeşitli oyunlar denemeye başladı. Ev sahipleri şimdi de evlerini kiraya verebilmek için yabancı öğrencilerin peşine düştü.

Bunu da gördük! Oyunseverlerin merakla beklediği Marvel’s Spider-Man 2, daha çıkmadan zamlandı!

Türkiye'de son yıllarda artan döviz kuru, video oyunlarının fiyatlarına bir kez daha zam olarak yansıdı. Popüler oyunların fiyatlarının artmasıyla birlikte, henüz çıkış bile yapmamış olan Marvel's Spider-Man 2'nin de fiyatında önemli bir artış yaşandı.

Baklava fiyatları et fiyatlarını resmen solladı! Bayramlar baklavasız geçecek!

Yapılan zamlar kapsamında baklava fiyatları et fiyatlarıyla yarışıyor. Bayramların ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından olan baklavaların fiyatları resmen dudak uçuklatıyor. Kurban Bayramı için baklava satın almak isteyenler fiyatları görünce hayrete düştüler. İşte 2023 baklava fiyatları…

Playstation 5 BİM'e geldi! Fiyatını birden şak diye düşürdüler, dolar 25 TL'yi geçmişken fırsat kaçmaz!

BİM, birçok oyun tutkunu tarafından beklenen Playstation 5 konsolunu uygun fiyatlarla satışa çıkardı. Dolar 25 TL'ye fırlamışken sakın kaçırmayın, her an zam gelebilir...

Yeni işe başladın, ne giyeceksin? Ofis şıklığını LC Waikiki’de bulun! 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Yaz tatilinden işe dönüşler başladı. Ofiste ne giyeceğim diye düşünenlerdenseniz eğer, sizin için LC Waikiki’nin satışa sunduğu ofise dönüş koleksiyonunu derledik. İşte LC Waikiki 9 Eylül fiyat listesi..

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Merkez Bankası resmen adım attı! Dolardan kaçıp TL'ye gidecekler aman

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, uzun süredir üzerinde çalıştığı iç borçlanma senetlerine özendirme adımında önemli mesafe katetti. TL cinsinden DİBS'ler hariç diğer teminat çeşitlerinde iskonto oranları artırıldı. Bu sayede liralaşma özendirilecek.

Benzin ve motorin fiyatlarında piyasaları buz kestiren tahmin! Yükseleceği rakamı söyleyip hayrete düşürdüler

Dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan'dan benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili dünyayı buz kestiren bir tahmin geldi. Banka, Avrupa Birliği`nin Rusya`dan petrol ithalatını hızla azaltması durumunda petrol varil fiyatının 185 doları görebileceğini açıkladı.

Omicron varyantıyla depolara olan talep katlandı!

Hızla yayılan omicron varyantı sebebiyle üniversiteler online eğitime geçiyor.  Birçok üniversitede yüz yüze eğitim kaldırıldı. Özellikle büyük şehirlerde öğrencilerin yüzde 70’lik kısmı kira artışlarından etkilenmemek için eşyalarını depolara teslim ederek memleketlerine döndüler.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kira stopajı eleştirisi!

Bolu Belediyesi Kültür Merkezi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kira stopajı geliyor esnafın sırtında kalıyor. Kaldırın dedim, düşürdüler." ifadelerini kullandı. 

Düşünceler/İşler kitabı Haberi

Düşünceler/İşler kitabı

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında gösterilen Nevzat Sayın’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı "Düşünceler/İşler", 29 Mayıs 2019 tarihinde Yapı Kredi Kültür Sanat’ta gerçekleşem etkinlik ile tanıtıldı.

Kitap; 2004 yılından beri Nevzat Sayın’ın mimarlık yaz okulları, konferanslar, jüriler, yazılar, atölye çalışmaları paralelinde sürdürdüğü mimarlık üretimlerini derleyen bir arşiv niteliğinde. Mimarın, kütle, topografya ve programın kurduğu ilişki ile biçimlenmiş, “mimarlığın temel meselesi” olan etkileyici bir atmosferin peşinde yer alan projeleri; kitapta eskizler, teknik çizimler, fotoğraflar ve metinlerle desteklenerek okuyucuya aktarılıyor.

Tansel Korkmaz editörlüğünde 2004 senesinde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Düşler, Düşünceler, İşler”in devamı niteliğindeki bu kitap, Nevzat Sayın’ın “yaşamsal uğraş” olarak adlandırdığı mimarlık üretimlerinin yanı sıra, kurmaca işlerini ve düşünce biçimini de açığa çıkarıyor.

Mimarlık, kültür ve sanat dünyası temsilcilerinin...