08 / 07 / 2024

düzeltme yapılamayan vergiler

düzeltme yapılamayan vergiler

Vergide düzeltme hakkı, mükelleflerin dava açma süresi içerisinde veya sonrasında düzeltme talebinde bulunabilme hakkına deniyor. Peki, vergide düzeltme talebi nasıl yapılır? İşte vergide düzeltme hakkı..

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

D Plus Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

D Plus Yapı Denetim Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Eryılmaz tarafından kuruldu.

Borsa'da düzeltme mi panik satışı mı? Borsa bu hafta neleri takip edecek?

Bazı uzmanlar borsada bugün kaydedilen düşüşün yeni yatırımcıların panik havasını zincirleme yayması olduğunu belirtirken bazı analistler ise sert yükselişler sonrasında gelen bir düzeltme hareketi olduğu görüşünü diye getirdi.

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Dılmax Yapı Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dılmax Yapı Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Kadıköy’de  500  bin TL sermaye bedeli ile Feridun Dilmeğani tarafından kuruldu.

Fon yöneticileri kripto para piyasasında düzeltme bekliyor!

Natixis'in anketine katılan ve toplamda 12,3 trilyon dolar yöneten portföy müdürlerinin dörtte üçü 2022'de kripto paralarda düzeltme olmasını beklediğini belirtti. 

Düzkar Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzkar Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Baki Düz tarafından kuruldu.

Düşler Yapı İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düşler Yapı İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  300 bin TL sermaye bedeli ile Galip Kızılarslan tarafından kuruldu.

düzeltme yapılamayan vergiler Haberi

düzeltme yapılamayan vergiler

Vergide düzeltme talebi!

Vergide düzeltme hakkı, mükelleflerin dava açma süresi içerisinde veya sonrasında düzeltme talebinde bulunabilme hakkına deniyor. Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilerek çözüme ulaşmak mümkün oluyor.


Vergi hatalarının bulunduğunun tespiti halinde düzeltme yapıldığı ölçüde vergi borcu ortadan kalkar. Düzeltme, vergi aslı kadar vergi cezası ile de ilgili olabilir. 


Düzeltmeye Konu Olmayan Vergi Uyuşmazlıkları

- Tartışmaya açık olan hukuki uyuşmazlıklar, (Yorum uyuşmazlıkları)


- Yargı mercilerince bir karar verilmiş olan yanlışlıklar, (V.U.K Mad:125)


- Ödeme emri aşamasındaki uyuşmazlıklar. (V.U.K. Mad:125,6183 sayılı A.A.T.U.H.K’nu Mad:58 )


Vergi hatası, vergi ile ilgili hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınmasıdır.


Vergi Hatalarının Düzeltilmesi

- Re’sen düzeltme; idarece tereddüde imkan vermeyecek...