02 / 05 / 2024

DYO rusya pazarı

DYO rusya pazarı

DYO, 2,2 milyar dolarlık Türkiye boya pazarının büyük oyuncularından biri. Bu yıl ciroda 1 milyar TL'yi aşacak olan şirket, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, "Beş yılda Rusya pazarındaki ciromuzu 5 kat artıracağız" diyor.

Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildi!

İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, endüstriyel tesisler ve sağlık alanında faaliyet gösteren Rönesans Holding, 30 senedir faaliyet gösterdiği Rusya pazarından çekildiğini açıkladı!. İşte detaylar...

İnşaat sektörü, Rusya kaybını Suudi Arabistan'da telafi etmek istiyor! TMB'den sektör raporu geldi! 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporu, savaş sebebiyle Rusya pazarında oluşan kaybın Suudi Arabistan'la kapatılabileceğine dair beklenti olduğunu ortaya koydu. İşte raporda yer alan veriler...

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Rusya pazarı Çinlilere kaldı

Batılı otomobil, teknoloji ve ev eşyası devlerinin Rusya’daki operasyonlarını sonlandırmasının ardından Çinli şirketlerin ürünlerine yönelik talep hızla artıyor.

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

İkinci el araçlara Rusya etkisi! Otomobil fiyatları...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç pazarı Rusya-Ukrayna savaşından olumsuz olarak etkilendi. Peki 2. el araç fiyatları ne oldu? İşte detaylar...

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...

ANT Yapı dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde yerini koruyor!

Avrupa ve Ortadoğu bölgesini kapsayan, İngiltere merkezli önde gelen sektörel yayınlardan EME Outlook, Rusya pazarında da sektörünün liderlerinden olan Ant Yapı’nın başarılarına sayfalarında yer verdi. 

Moskova'da ikincil konut pazarı yüzde 18 azaldı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da ikincil konut pazarında yüzde 18'e varan düşüş yaşandığı açıklandı. 

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

DYO, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor!

DYO, 2,2 milyar dolarlık Türkiye boya pazarının büyük oyuncularından biri. Bu yıl ciroda 1 milyar TL'yi aşacak olan şirket, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, "Beş yılda Rusya pazarındaki ciromuzu 5 kat artıracağız" diyor.

DYO rusya pazarı Haberi

DYO rusya pazarı

Türkiye boya sektörü, 20'ye yakın büyük ölçekli ve gelişmiş üretim teknolojisine sahip şirket ve yaklaşık 600 KOBİ ile dünya boya sektöründen yaklaşık yüzde 2 pay alıyor. Bu yıl 65'inci yılını kutlayan Yaşar Holding bünyesindeki DYO ise Türkiye boya sektöründe ilklere imza atan bir şirket. Tüm boya alt sektörlerinde üretim yapan, toplamda bin 200'den fazla ürün üreten ve bin 100 kişiye istihdam sağlayan DYO'nun yüzde 25'lik hissesi de Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Yeni dönem hedeflerini Ekonomist'e anlatan DYO Genel Müdürü Serdar Oran, 2018'de ciroda 1 milyar TL sınırını geçmeye hazırlandıklarını vurguluyor. Oran, yakın gelecekte özellikle Rusya pazarında büyümeyi hedeflediklerini söylüyor.

1-) Son dönemde döviz kurlarında yaşanan artış sizi nasıl etkiliyor?

Biz ABD'den Uzakdoğu ülkelerine kadar pek çok ülkeden hammadde temin ediyoruz. Döviz...