04 / 05 / 2024

EBRD den Kovid 19 yardımı

EBRD den Kovid 19 yardımı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle mücadele eden bölgelerdeki şirketlere yardım için 1 milyar avroluk "acil durum dayanışma paketi" açıkladı...

Akbank ve EBRD'den, afet bölgesine 90 milyon dolar destek!

Akbank ve EBRD, deprem bölgesi için 90 milyon dolara kadar kredi desteği anlaşması imzaladığını duyurdu. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

EBRD’den Rönesans’a 75 milyon euro finansman

Sağlık sektörünü desteklemeyi amaçlayan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)Rönesans Sağlık Yatırım AŞ'ye 75 milyon euro kredi kaynağı sağlayacak.

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İstanbul'dan Bulgaristan sınırına kadar 67 kilometre uzunluğu sahip olacak Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattının inşaatı için Türkiye'ye 150 milyon euro kredi verecek.

İnşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

Mart 2020'den bu yana dünya Kovid-19 salgını etkisinde. Salgın tüm sektörlerde de olumlu olumsuz değişimlere neden oldu. Peki inşaat sektörü Kovid-19 salgınından nasıl etkilendi?

EBRD'den İzmir'e 125 milyon avroluk metro kredisi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İzmir metrosunun geliştirilmesi amacıyla toplam 125 milyon avroluk kredi desteği verileceğini duyurdu.

Kovid-19'la karavan talebi katlandı: Fiyatlar 130 bin TL'den başlıyor!

Koronavirüs salgınıyla beraber karavanlara olan talep arttı. Birçok vatandaş karavan sektörüne girdi. Fiyatların 130 bin TL'den başladığı karavan satışlarında ise hareketlilik artarak devam ediyor.

Ruslar 2020'de Türkiye'den 60.8 milyon dolarlık gayrimenkul aldı!

Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara olan ilgisi Kovid-19'a rağmen geçen sene de arttı. Turk.Estate sitesinin verilerine göre, Ruslar 2020’nin ikinci yarısında Türkiye’den 4,6 milyar ruble (60,8 milyon dolar) değerinde gayrimenkul satın aldı.  

Portekiz'den Kovid-19'a karşı kira yardımı!

Portekiz'de azınlık sol hükümet, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen ekonomiyi korumak amacıyla 7,2 milyar avroluk yeni yardım paketi açıkladı.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

Bade İşçil Zekeriyaköy'den ev bakıyor!

Bade İşçil, oğlu Azur ile Kovid-19 döneminde daha rahat olmak için Zekeriyaköy'den ev baktığı ortaya çıktı...

Japonya'da ekonomik gözlemler 2002'den beri en düşük seviyesinde!

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ekonomik duyarlılığın 2002'den beri en düşük seviyeyi gördüğü bildirildi.

EBRD den Kovid 19 yardımı Haberi

EBRD den Kovid 19 yardımı

Dünyayı saran koronavirüse varşı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), salgınla mücadele eden şirketlere yardım edeceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada,söz konusu pakete ilişkin teklifin, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı gelişen 38 ekonomide yatırım yapan bankaların hissedarlarınca kabul edildiği aktarıldı.

Acil durum programı dahilinde EBRD'nin "dayanıklılık çerçevesi" oluşturacağının ifade edildiği açıklamada, bu doğrultuda geçici kredi zorlukları yaşayan ve güçlü iş temelleri olan mevcut banka müşterilerine finansman sağlanacağı kaydedildi.

EBRD Başkanı Suma Chakrabarti yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını ve ekonomik sonuçlarının banka ile faaliyet gösterdikleri ülkeler için benzeri görülmeyen bir zorluk oluşturduğunu altını çizdi.

Chakrabarti, "Banka, hissedarları, faaliyet gösterdiği ülkeler, ortakları ve müşterileriyle dayanışma içinde salgına yanıt vermek amacıyla, mevcut müşterileri için acil likidite, işletme sermayesi ve ticaret finansmanını kapsayan 1 milyar...