03 / 05 / 2024

EBRD türkiye

EBRD türkiye

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası, Kahramanmaraş deprem felaketleri sonrası bölgeye olan desteğini sürdürüyor. Banka, EBRD ile yeni bir sözleşmeye imza atarak bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik 109 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye’de V şeklinde bir ekonomik iyileşme olacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, "Bu yıl EBRD’nin faaliyet gösterdiği her piyasada daralma söz konusu. Türkiye’de ve faaliyette olduğumuz bazı ülkelerde V şeklinde bir iyileşmenin olacağına inanıyorum" dedi.

Suma Chakrabarti: Param olsa Türkiye’ye yatırırım!

Yabancı yatırımcıların sık sık kapısını çalarak ‘Nereye yatırım yapalım’ dediğini anlatan EBRD Başkanı Chakrabarti, "Yabancılar sorduğu zaman ‘Param olsaydı kesinlikle Türkiye’ye yatırım’ diyorum. Türkiye’ye güveniyoruz" dedi...

EBRD yeni Türkiye stratejisini açıkladı!

EBRD, beş yıl boyunca Türkiye'deki yatırımlarına ve politikalarına yön verecek olan yeni stratejisini açıkladı. Banka yatırım yapmanın yanı sıra, ülke ekonomisini güçlendirecek politikalara da destek verecek.

EBRD'den Türkiye'ye yatırım vaadi!

"EBRD Başkanı Suma Chakrabarti: Türkiye'ye tamamen ve uzun vadeli olarak bağlıyız. Hiç kimsenin aklında EBRD'nin Türkiye'deki ilerleyişine ilişkin bir şüphe olmasın Türkiye'ye son 10 yıl içerisinde yaklaşık 11,5 milyar avronun üzerinde yatırım yaptık.''dedi.

EBRD, Türkiye'nin mega projeleriyle ilgileniyor!

Halen 38 ülkede faaliyet gösteren EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner, Türkiye’deki portföyden çok memnun oldukları dile getirerek Türkiye'nin mega projeleriyle ilgilendiklerini söyledi...

EBRD en çok yatırımı Türkiye'ye yapıyor!

İstanbul’a yeni bir anlaşma imzalamak için gelen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti en fazla yatırım yaptıkları ülkenin Türkiye olduğunu belirtti..

EBRD'nin Türkiye'deki yatırımları 1.5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı, Türkiye’ye yatırımlarının bu yıl 1.5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti...

EBRD türkiye Haberi

EBRD türkiye

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada, bankanın finansmanın yüzde 85'lik kısmından daha fazlasının özel sektöre, yüzde 55'lik kısmının da sürdürülebilirliği destekleyen projelere ayrıldığı belirtti.

Anadolu Ajansu'nda yer alan habere göre, konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sebep olduğu şoktan sonra özel sektörün toparlanmasını ve "yeşil" ekonomiye geçişi desteklemek için Türkiye'ye 2021 yılında toplamda 2 milyar avroluk rekor yatırım yapıldığı belirtildi.

Banka tarafından konu ile ilgiliolarak yapılan açıklamada, kendi finansmanının dışında EBRD'nin geçen sene başka kaynaklardan toplamda 572 milyon avroluk, neredeyse rekor seviyede, kredi imkanı sunduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, yaptığı açıklamada bankanın zor zamanlarda ekonomik kalkınma kazanımlarını korumaya ve Türkiye'nin tüm dünyayı...