18 / 05 / 2024

eczacılar kentsel dönüşümden yararlanabilecek mi

eczacılar kentsel dönüşümden yararlanabilecek mi

Türkiye'de son 1 yıl içerisinde bin eczane kapandı. 4 bin eczane de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Her yıl eczacılık fakültesinden mezun olan eczacıların yüzde 60'ı sadece 3 yıl dayanabiliyor...

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümden şikayetçi vatandaşlar seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Avcılar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bağcılar Asburçaklar Sitesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

Bağcılar'da bulunan 284 daireli Asburçaklar Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm nedeniyle kendilerine evlerinin boşaltılması yönünde baskı yapıldığını dile getirdi. 

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi, toplumun ihtiyacına cevap verecek tüm sosyal donatılarıyla hızla sürüyor.

eczacılar kentsel dönüşümden yararlanabilecek mi Haberi

eczacılar kentsel dönüşümden yararlanabilecek mi

Türkiye'de son 1 yıl içerisinde bin eczane kapandı. 4 bin eczane de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Her yıl eczacılık fakültesinden mezun olan eczacıların yüzde 60'ı sadece 3 yıl dayanabiliyor. Eczanelerini kapatan eczacıların çoğu işsiz olurken, kimisi de meslek değiştiriyor. Eczacılar yeni çözümler bulmak için kasım ayında Kıbrıs'ta gerçekleşecek olan "1. Eczane ve Yönetimi Zirvesi" adlı kongrede bir araya gelecek. 


MÜHENDİSLİK YERİNE 



Türkiye'de son 1 yıl içerisinde bin eczanenin kapandığı, 4 bin eczanenin de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini kaydeden Eczacılar Yönetimi Zirvesi Danışmanı Eczacı Biröz Biricik, 55 yıllık baba mesleğini sürdürebilmek için inşaat mühendisliği mesleğini yapmadığını, yeniden üniversite sınavına girip eczacı olduğunu anlattı. Biricik, "Şu anda 2600 eczacı mesleğini yapamıyor. Bir eczanenin aylık cirosunun 68 bin 500 TL olması gerekiyor....