01 / 05 / 2024

edirne köprü onarımı

edirne köprü onarımı

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Akşehir'de kavşak ve köprü yapımı ihalesi mecliste!

Akşehir Yunak Devlet Yolunda kavşak ve köprü yapımı ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü için 2.5 milyar Euro’luk ihale!

Dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü  2.5 milyar Euro’ya ihale edildi. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projeyle ilgili ‘Bu köprü, bir mühendis olarak hayatımın hayalidir’ dedi.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Limak yeni köprü yapacak mı?

LİMAK Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, 1 milyar Euro’luk kredilerinin daha olduğunu belirterek, "Bu yüzden ‘bir küçük köprü mü yapsak’ diye düşündük" dedi.

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü onarılıyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 12 Haziran'da başlatılan bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Köprüdeki iyileştirmeşer 31 Ağustos'ta tamamlanacak.

1915 Çanakkale Köprüsü müşavirlik ihalesi 11 Mayıs'a ertelendi!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması, işletilmesi ve devri projesinin yapım dönemi müşavirlik hizmeti için 27 Mart'ta ihale yapılacaktı, ertelendi.

Hatay Hassalılar yeni köprüsüne kavuştu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il geneli ulaşım sıkıntılarını en aza indirgemek amacıyla eskiyen ve tehlike arz eden köprü onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa Gölmarmara Köprüsü onarıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde 9 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde temizlik, bakım ve onarım çalışması yaptı. Kısa sürede tamamlanan çalışma, sürücülerin yüzünü güldürdü.

edirne köprü onarımı Haberi

edirne köprü onarımı

Edirne'deki tarihi Meriç ve Tunca köprülerinin zaman içinde hasar gören zemin taşları onarılacak. Edirne Valisi Günay Özdemir konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, köprülerdeki çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

Köprülerin üst zemin taşlarının bazılarında deformeler olduğunu belirten Özdemir, "Meriç ve Tunca köprülerinde karayolları ekiplerimiz inceleme çalışması yaptı. Köprü üzerinde bozulan yerler tespit edildi. Hasar gören taşlar karayolları tarafından onarılacak ve köprülerde yaşanan sorunlar giderilecek." diye konuştu.

Köprüler en son 2007 yılında restoreden geçmişti.

Sultan Abdülmecit tarafından 1842-1847 yılları arasında yaptırılan tarihi Meriç  Köprüsü, 263 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde, 13 ayak ve 11 kemerden meydana geliyor.

Ekmekçizade Ahmet Paşa tarafından 1608-1615 yılları arasında hayata geçirilen Tunca Köprüsü ise 11 ayak üzerine 10 kemerden meydana...