14 / 05 / 2024

edirne şehitliği son hali

edirne şehitliği son hali

Edirne’de 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1946’ya kadar defnedilen 52 bin şehidin bulunduğu alan yeniden şehitlik olarak inşa ediliyor. Türkiye'nin 2. büyüklüğü şehitliği için 5 bin 5 askerin yakınına ulaşıldı.

En uygun konut kredisi Nisan 2024! Yeni ev alacaklar için konut kredisi kampanyası var mı? Konut kredisi faiz oranları..

Yeni ev alacak binlerce kişi son dakika banka banka konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki en uygun konut kredisi hangi bankada? İşte 2 Nisan 2024 konut kredisi faiz oranları...

Yeni asgari ücret desteğinde son dakika! SGK resmen açıkladı! Hemen bu detaylara bakın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işçi başına aylık 700 Türk Lirası şeklinde belirlenen yeni asgari ücret desteğinin nasıl uygulanacağına ilişkin bir genelge yayımladı. İşte Yeni asgari ücret desteği son dakika detayları...

Yeni zamlı dul ve yetim aylıkları tek tek açıklandı! Hangi hisseye ne kadar maaş verilecek? Son dakika rakamlar!

Binlerce kişi son dakika zamlı dul ve yetim aylığının ne kadar olduğunu ve şartlarını merak ediyor. Peki hangi hisseye ne kadar maaş verilecek? İşte o rakamlar...

TOKİ Edirne projesi için yeni ihale tarihi belli oldu!

Dar ve orta gelirli aileleri uygun ödeme koşulları ile konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Edirne projesinin de yeni ihale tarihini açıkladı. TOKİ Edirne projesinde 156 adet konut yer alacak.

Büyükşehirlerde en çok taşınan ilçeler belli oldu! İşte göç hareketliliğinin nedeni...

Büyükşehirlerde yaşanan göç hareketliliği son iki senenin en yüksek seviyesine çıktı. Peki, insanlar neden büyükşehirlerden göç ediyor? İşte detaylar...

Borsada son 3 ayda pay senedi yatırımcısı rekoru kırıldı!

Diğer finansal araçlarının zarar ettiği son dönemlerde art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı borsayı coşturdu. BIST’e son 3 ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı katıldı.

Ziraat Bankası tatil yapacaklar için 150 TL seyahat desteği veriyor! Son başvuru 15 Temmuz 2023

Ziraat Bankası tatil yapacaklar için 150 TL seyahat desteği vereceği son kampanyasını duyurdu. Seyahat için verilecek desteğe son başvuru 15 Temmuz 2023 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Kiracıların beklediği son dakika müjdesi sonunda geldi! Fırsatçı ev sahipleri için yasa çıkartılacak!

Son iki senede fahiş oranda artan kiralar vatandaşın gündeminde ilk sıralarda yer almayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ev sahipleri ve emlakçıların yaptığı fırsatçılık sebebiyle ortaya çıkan yüksek kiralar için harekete geçildi. 

Son depremler! İstanbul’da deprem mi oldu? İşte 29 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

29 Mayıs Pazartesi günü son deprem listesi araştırılıyor. Son deprem listesine nereden bakılır? Gün içinde pek çok deprem olmaktadır. Bu deprem listesi günü güne takip ediliyor. İşte 29 Mayıs 2023 Pazartesi Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

28 Mayıs 2023 deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

28 Mayıs Pazar günü son deprem listesi nereden öğrenilir? Şimdi deprem mi oldu? Gün içerisinde pek çok deprem olmaktadır. Bu deprem listesi de vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte 28 Mayıs 2023 Pazar Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

Son dakika! Az önce deprem mi oldu? En son deprem ne zaman oldu! İşte AFAD'IN son depremler listesi...

26 Mayıs Cuma günü nerede deprem oldu? Az önce deprem mi oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını sorguluyor. İşte 27 Mayıs 2023 Cuma AFAD'ın kaydettiği son dakika deprem listesi!

Dikkat! Dikkat! Az önce deprem mi oldu? Son dakika depremler nereden öğrenilir?

26 Mayıs Cuma günü nerede deprem oldu? Az önce deprem mi oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını sorguluyor. İşte 26 Mayıs 2023 Cuma AFAD'ın kaydettiği son dakika deprem listesi!

Son dakika deprem nereden öğrenilir? Az önce deprem mi oldu? 25 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

25 Mayıs Perşembe günü nerede deprem oldu? Az önce deprem mi oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını sorguluyor. İşte 25 Mayıs 2023 Perşembe Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika deprem listesi!

edirne şehitliği son hali Haberi

edirne şehitliği son hali

93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’ndan itibaren şehit olan 52 bin askerin istiratgahı 70 yıl sonra yeniden şehitlik oluyor. Yarın açılışı yapılacak Türkiye’nin 2. büyük şehitliği için 5 bin 5 şehidin yakınına ulaşılarak davet gönderildi. 


Türkiye’nin ikinci büyük şehitliği Edirne’de yapıldı. Türk Şehitliklerini İmar Vakfı, Edirne Askeri Hastanesi bahçesine 1878 Osmanlı-Rus Savaşı’ndan 1946’ya kadar defnedilen şehitlerin bulunduğu alanı yeniden inşa etti. Şehirdeki tüm askeri ve yazılı kaynakları araştıran vakıf, ismine ulaştığı 5005 şehidin halen yaşayan torunlarına yazı yazarak şehitliğin açılışına davet etti. 67 şehit yakınının gözleri dolarak kendilerine cevap yazdığını söyleyen Vakıf Başkanı Doğan Özyiğit, şunları söyledi:


“Osmanlı İmparatorluğu’nun son yılları savaşlarla geçmiş. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ile birlikte bu alanda 52 binin üzerinde şehidin yattığını düşünüyoruz. Dua edecek bir mezarlarının...