19 / 07 / 2024

Edirnede altyapı için referanduma mı gidilecek

Edirnede altyapı için referanduma mı gidilecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Meclis toplantısında, gelecek yıl başlanacak altyapı çalışmalarıyla kentin şantiyeye döneceğini anlattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi için bu sene 6,9 milyar lira ödenek ayırdıklarını kaydetti.

Deprem bölgesinin yeniden imarı için 46 milyar 800 milyon TL'lik yatırım! Altyapı, eğitim, tarım, ulaşım...

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler için bu sene birçok projeye imza atılacak. Projelerin toplam bedelinin 46 milyar 800 milyon TL olması öngörülüyor.

Çin konut sektörünü ayağa kaldırmak için harekete geçti! 70 milyar dolar ucuz kredi sağlandı!

Çin Merkez Bankası 2023 konut ve altyapıdaki sorunları giderebilmek için ek 70 milyar dolar ucuz kredi kullandırdı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Motokuryeler artık gönderileri yetiştirmek için hız yapmayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yönetmelikte yapacakları düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını kaydederek, "Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

İstanbul'un beklediği haber geldi! Bakan Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu açılışı için resmen tarih verdi. Bakan Uraloğlu, 2024 yılını işaret etti. 

Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? Bakan Uraloğlu, tek tek açıkladı! Dev projede son durum! 

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son durum merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki Kanal İstanbul için takvim belli oldu mu? 

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.

Edirnede altyapı için referanduma mı gidilecek Haberi

Edirnede altyapı için referanduma mı gidilecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gelecek yıl başlanacak altyapı çalışmaları için halk oylaması yapılacağını belirtti.


Altyapı çalışmalarının boyutuna halkın karar vereceğini ifade eden Gürkan, "Çalışmalara başlamadan muhtarlıklarımıza referandum sandığı koyacağız. Halka soracağız. İçme suyu için zaten bütün sokakları kazacağız, dolayısıyla kazmışken daha derin kazıp, daha uzun süreli kazıp, kanalizasyonu, yağmur suyunu, atık su arıtmayı birden bitirip bir daha 50 yıl sıkıntı yaşamayalım mı ya da şimdi sadece içme suyunu yapalım ya da o bittikten sonra diğerlerini teker teker mi yapalım? Bunu soracağız" diye konuştu.


Altyapı çalışmalarının meşakkatli işler olduğunun altını çizen Gürkan, "Ya 2, 3 yıl hep beraber bu sıkıntıyı çekeceğiz ya da etap etap gideceğiz. Edirneliler ne karar verirse, ben belediye başkanı olarak o kararı vereceğim ve uygulamaya başlayacağım" dedi.


Atık...