04 / 10 / 2024

edremit imar 2016

edremit imar 2016

Edremit Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. Toplantıda toplam 34 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

Edremit Körfezi'nde imar için zeytin ağaçları kesildi!

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde imar için Ayvalık Kuş ve Doğa Gözlem Topluluğu tarafından gerçekleşen kış ortası su kuşu sayımında (KOSKS), önceki yıla göre su kuşu çeşitliliğinde yüzde 20 oranında azaldı.

İsrail yönetimi Filistinlilerin imar izni başvurularını reddetti!

İsrail yönetimi işgal altındaki Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde 2016-2018 yıllarında Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının bir çoğu geri çevrildi...

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Sinop'ta inşaat krizi! İmar planları iptal edildi!

Sinop Belediye Meclisi tarafından 2016 yılında onay verilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı, hukuka uygun olmadığı nedeniyle iptal edildi. Sinop'ta şimdi de devam eden inşaatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Edremit Körfezi'ndeki zeytinlikler konut imarına açıldı! 

Edremit Belediyesi Güre Edremit Körfezi'nde onlarca dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Balıkesir Edremit'teki zeytinlikler imara açıldı!

Balıkesir Edremit Belediyesi Edremit Körfezi'nde bir çok dönüm zeytinliği konut imarına açtı. 

Arnavutköy Derbent imar planı itirazı askıya çıkarıldı!

Arnavutköy İlçesi, Derbent Mevkii 17.06.2016 onanlı planda 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı. 

Balıkesir Edremit'in imar sorunu çözüldü!

Balıkesir Edremit Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Kamil Saka, toplantıda imar planı ile ilgili bilgiler verdi.

Adıyaman'da 1 yılda 181 hektar alanın imar uygulaması yapıldı!

Adıyaman Belediyesi, 2016 yılında 181,02 hektarlık alanın imar uygulama çalışmasının yapıldığını belirtildi.

Meclise 2016'da bin 815 imar raporu geldi!

2016 yılında meclise 2 bin 278 rapor geldi. Bu raporların 1815’i, yani yüzde 80’i İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gitti.

Kuşadası'nda imar tepkisi!

Kuşadası'ndaki imar planına tepki geldi. Kuşadası Belediye Meclisi'nin 11 Temmuz 2016 tarih ve 246 sayılı kararına itiraz eden arazi sahipleri, konuyu Aydın Büyükşehir Meclisine taşıdı.

Tuzla askeri alan imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Tuzla Askeri Alanlara ilişkin 15 Ocak 2016 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlar ile ilgili imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

edremit imar 2016 Haberi

edremit imar 2016

Edremit Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında yapılan toplantıda 19 ana gündem ve önergelerle gündeme alınan 16 madde olmak üzere toplam 39 madde görüşülerek karara bağlandı.


Toplantıda BASKİ Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığının, mülkiyeti Edremit Belediyesi Tüzel Kişiliğine ait taşınmazlar üzerine içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açma izini ve mülkiyeti Edremit Belediyesi Tüzel Kişiliğine ait 394 ada 2 parsel ve 1204 parselin şehir terminali yapılmak üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devir konuları görüşülerek kabul edildi. Ayrıca Akçay Mahallesi’nde ki Olivecity Binasının Kiralanması ile ilgili yapılan havale sonucu hazırlanan komisyon raporu görüşülerek kabul edildi. Olivecity binasının kültür ve sanat merkezine dönüştürüleceği açıklandı. Yardım talebinde bulunan amatör spor kulüplerine 2500 lira yardımda bulunulmasına...