03 / 05 / 2024

Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekci

Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekci

Ege Profil Genel Müdürü Çiçekci, “Konut projelerinde ithal ürünlerin öne çıkarılmasını içime sindiremiyorum. Bizim ürettiğimiz profili Avrupa’nın hiçbir yerinde bulamazlar. Çevre Bakanlığı’na talepte bulunduk. Türk sanayicisinin algısı bozulmamalı” dedi

'Ev almak zorlaşıyor, konut üretim seferberliği başlatılmalı'!

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de kooperatifler aracılığıyla 150 bin kişinin barınma sorununa çözüm getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ev almanın zorlaştığını ve konut üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Ege Koop Genel Başkanı Aslan: Konut kredileri zirve yaptı, konut destek paketi verilmeli!

Konuta erişimde yaşanan sıkıntıları Ege Koop Genel Başkanı Aslan değerlendirdi. Aslan, kooperatiflerin desteklenerek, dar ve sabit gelirlilerin ev sahibi olmalarının sağlanabileceğini belirtti.

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce tamamlanmalı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özelliklerine bakıldığında, nitelikli kentsel dönüşüm uygulamalarının kent için kaçınılmaz olduğunu kaydetti. 

Uydu kentler kurulmalı!

Ege Koop. Genel Başkanı ve gazeteci Hüseyin Aslan, "Örgütlü bir şekilde uydu kentler kurmalıyız" dedi. 2050'de İzmir'in nüfusunun 8 milyon olmasının beklendiğini söyleyen Aslan, "Ciddi anlamda kentsel dönüşümü tartışmalıyız" diye konuştu.

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm tercih değil zorunluluktur!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Depreme karşı en etkili önlem yeni uydu kentler oluşturmaktır. Covid-19 sürecinde karşılaştığımız sıkıntılarda göz önünde bulundurularak çağdaş dünyanın öngörmüş olduğu en yüksek kentsel standartları Türkiye’ye, kentlerimize getirmeliyiz” diye konuştu.

İş GYO Ege Perla AVM'nin kiralaması için Tepe Emlak Yatırım'a yetki verdi!

İş GYO tarafından Ege Perla Alışveriş Merkezi'nin yönetim ve kiralama hizmetleri konusunda 2 yıl süreyle Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verilmesine karar verildi. 

Fay yasası çıkarılsın! Deprem kredi fonu oluşturulsun!

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, fay yasasının çıkarılması önerisinde bulundu. Aslan, ''Gerçek bir kentsel dönüşüm uygulamasına geçilmelidir. Bunun için deprem kredi fonu oluşturulmalıdır'' diye konuştu.

Kredi faizleri düştü, inşaat sektörü canlandı!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına düşmesinin inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Ege-Koop 400 işyeri inşa edecek!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 400 işyerinden oluşacak Ege Ticaret Merkezi’ni tanıttı. İşyerlerinin fiyatlarının konut fiyatlarına eş olacağı belirtildi.

İzmir'de binaların yüzde 65'i riskli!

İzmir'de alt yapı yetersizliği ve çarpık kentleşme hakkında açıklamalarda bulunan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir'de binaların yüzde 65'i riskli, yaş ortalaması 25, gecekondu sayısı 300 bin'' dedi.

Hüseyin Aslan: Fırsatçı müteahhitlerin tuzağına düşmeyin!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, inşaat sektöründe son zamanlarda fırsatçı müteahhitlerin türediğini söyledi ve vatandaşlara uyarıda bulundu.

Turizmin hareketlenmesi Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarını artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya, "Turizmde hareketliliğin başlamasıyla Ege ve Akdeniz'deki yazlık fiyatlarının normal gayrimenkullerden daha fazla arttığını, bu artış oranının yer yer ortalamanın 2-3 katına kadar ulaştığını görüyoruz" dedi.

Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekci Haberi

Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekci

Ege Profil Genel Müdürü Ergün Çiçekci, kentsel dönüşümün konutlardaki kapı ve pencere değişimini durma noktasına getirdiğini söyledi. Kentsel dönüşümün başlamasından önce pazarda yüzde 70’e varan değişimin payının yüzde 50’ye gerilediğini kaydeden Çiçekci, “Elbette kentsel dönüşüm yeni bir pazar açtı ama bizim sektörde en önemli pazar yeni konutlar değil eski konutların yaptığı değişimler. İnsanlar beklemeye geçti. Eskiden değişimler ön plandaydı şimdi yeniler öne geçiyor” dedi.

100 bin kişiye ekmek 

Yeni projelerde ithal ürünlerin öne çıkarılmasından rahatsız olduklarını kaydeden Çiçekci, yerli ürün kullanımı için bakanlık nezdinde çabalarının olduğunu vurguladı. Çiçekci, “Projelerde ithal ürünlerin öne çıkarılmasını içime sindiremiyorum. Bizim ürettiğimiz profili Avrupa’nın hiçbir yerinde bulamazlar. Çevre Bakanlığı’na talepte bulunduk. Türk sanayicisinin algısı bozulmamalı” diye konuştu. Sektör hakkında da bilgi veren Çiçekci, şöyle devam etti:...