16 / 05 / 2024

egede gemi yapılıyormu

egede gemi yapılıyormu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege’ye mutlaka bir tersane gerektiğini vurgulayarak, gemi yapmak ve Ege ve Akdeniz’de sefer yapan gemilerin bakımı için bunun çok önemli olduğunu kaydetti...

1999 yılında Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyormuş!

1999 yılında Büyükdere'de küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi ikinci bir binaya kavuşmaya hazırlanıyormuş. Adliye binasının yanında bulunan tarihi bir yapı, 140 milyar liraya restore edilerek hizmete girecekmiş.

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş!

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş. Paha biçilmez abidelerin olduğu Okmeydanı talan edilmiş, siyasilerin oy kaygısı ile gecekondu yapımına göz yumması tarihi meydanın harap olmasına yol açmış.

1983 yılında Kapalıçarşı'nın çatısı kiremitlerle kaplanıyormuş!

1983 yılında Kapalıçarşı'nın çatısı eski tip kiremitlerle kaplanıyormuş. Kapalıçarşı'yı eski görünümüne kavuşturmak için başlatılan çalışmalar, orijinal mimarisine sadık kalınarak yapılıyormuş. Çalışmalar sonunda beton çatı yerini eski tip kiremitlere bır

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş!

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş. İlave rıhtım için denizden bir milyon metrekarelik bir alan doldurulmuş. İnşaatta toplam 158 bin metreküp beton kullanılacakmış ve tamamlandığında Ro Ro gemileri limana yanaşabilecekmiş.

1980 yılında 2. Boğaz Köprüsü için araştırma çalışmaları yapılıyormuş!

1980 yılında İstanbul'da Boğaziçi'nde ikinci bir köprü yapılıp yapılamayacağı araştırılmaya başlanmış. Yetkililer, araştırma çalışmalarına Hisarüstü ve Çubuk bölgesinden başladıklarını bildirmişler ve iki bölgede de birer şantiye kurmuşlar.

1979 yılında Ayazağa'da modern bir hayvanat bahçesi yapılıyormuş!

1979 yılında Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar Ayazağa'da yapılacak yeni evlerini bekliyormuş. Ayazağa'da 1 milyon 69 bin metrekarelik bir alanda kurulacak hayvanat bahçesiyle, Gülhane'deki hayvanlar rahata kavuşacakmış.

1978 yılında İstanbul'dan her ay 10 bin gecekondu yapılıyormuş!

1978 yılında nüfusun yarısının gecekondularda yaşadığı İstanbul'da ayda on binden aşağı olmamak üzere çeşitli semtlerde gecekondular türüyormuş. Belediye ise, bu gecekonduları particilik faaliyetlerinden dolayı yıkamıyormuş.

1978 yılında Florya'da 300 bin metrekare genişlikte plaj yapılacakmış!

1978 yılında Florya'da 30 bin kişinin denize girebileceği halk plajı yapılıyormuş. Florya - Yeşilköy arasında, 300 bin metrekare araziye yapılacak plajdan halk çoz para vererek yararlanacakmış.

1977 yılında Büyükçekmece'de sahile kaçak inşaatlar yapılıyormuş!

1977 yılında İl İmar Müdürlüğü'nün denetimindeki Büyükçekmece Sahili'ne kaçak inşaatlar yapılmaya başlanılmış, bu inşaatlar mühürlenmiş. Mühürlenen yapılarda çalışmalar durmamış ve sahili 5-6 metre eninde betonla doldurmuşlar.

1973 yılında Zincirlikuyu'da alt geçit yapılıyormuş!

1973 yılında Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Zincirlikuyu alt geçidinin yapımına başlanmış. İnşasına başlanan alt geçit, iki şeritli ve 14 metre genişliğinde olacakmış ve 2,5 milyon liraya mal olacakmış.

1957 yılında İstanbul'da 11 tane büyük su deposu yapılıyormuş!

1957 yılında İstanbul'un en büyük problemlerinden olan su sıkıntısını gidermek için on bir tane büyük su deposu inşa edilmekteymiş. Rami'de yapılan su depoları 3 milyon liraya mal olacakmış.

1954 yılında Anadolu Yakası'na sarnıç gemilerle su nakli yapılıyormuş!

1954 yılında Denizcilik Bankası'na ait iki sarnıç gemisiyle Kabataş'tan Üsküdar'a su nakline başlanmış. İki gemi 600 ton su naklediyormuş ve günde iki, üç sefer yapacaklarmış.

1946 yılında Rüstem Paşa Medresesi depo olarak kullanılıyormuş!

Sadrazam Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan ve inşası 1550-51 yıllarında tamamlanan medrese 1946 yılında depo olarak kullanılıyormuş. Harap halde olan medrese 200 bin liraya restore edilecek, genel kütüphane yapılacakmış .

egede gemi yapılıyormu Haberi

egede gemi yapılıyormu


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Deniz Ticaret Odası yönetimini ziyaret etti. Meclis Başkanı Geza Dologh, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, İzmir denizciliğinin gelişmesi için yürüttükleri çok sayıda proje ile ilgili bilgi aktardı. 


Çakmaklı, Çandarlı ve Nemrut limanlarının önemine değinen Başkan Kocaoğlu, kentin geleceği açısından İzmir Limanı’nın büyümek zorunda olduğunu hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, “Doğu ve Güney Ege’yi taşıyacak liman, İzmir Limanı’dır. Kim gelirse gelsin, kim ne derse desin, İzmir Limanı büyüyerek konteyner limanı olmaya devam edecektir. Bu, kentin geleceği için çok önemlidir. Bunda da ciddi bir işbirliğine ihtiyacımız var. Yat limanları konusunda eski DLH ile mutabık kaldık. Yerlerinde bize göre, kentin geleceğine göre ufak tefek hatalar vardı. Düzelttik, mutabık kaldık. Önümüzdeki...