03 / 05 / 2024

eğimli köprü

eğimli köprü

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

Son dakika! Köprü ve otoyol zammı Ocak 2024’e ertelendi!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim tarihinden itibaren yapılan zamlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark iade edilecek.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları 143 metre yüksekliğe ulaştı! 

Çanakkale Boğazı’nda yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 318'er metre olacak iki ayağın 15. blokları yerleştirilerek 143 metre yüksekliğe ulaşıldı. 1915 Çanakkale köprüsünün uzunluğu 3 bin 563 metre olacak...

İzmir-Çeşme Otoyolu'na ekolojik köprüler yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu'na yapılacak ekolojik köprülerin yapımına start verildi.

Zaman köprü satılacak zaman değil!

İtalyan Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki payının satışı için görüşmeler yaparken, büyük ortak IC Holding’in patronu Çeçen, “Köprü satılacak zaman değil. Seçim sonrası Türkiye yeni döneme girdi” diye açıklama yaptı. 

Karabük'e yeni köprü!

Karabük'ün Kartaltepe ve Yenişehir Mahallesini birbirine bağlayacak olan köprünün inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

İzmir'e hem köprü hem tüp geçit yapılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'e hem köprü hem de batırma tüp geçit yapacaklarının müjdesini verdi.

Tuzla İçmeler E-5 Köprülü Kavşağı 1.etap imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi, E-5 İçmeler Köprülü Kavşağı 1.Etap 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı teklifi askıya çıkarıldı...

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

Denizli Çivril'e yeni köprü!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinin Çandır Mahallesi’nde bulunan Kufi Çayı üzerinde modern bir köprü hayata geçirdi

eğimli köprü Haberi

eğimli köprü

Sivas'ta Selçuklular döneminde Kızılırmak nehri üzerine yapılan ve yarısına geldikten sonra 130 derecelik eğimle sola dönen özelliği ile 'Eğri köprü' adını alan yapının neden eğri olduğu yıllardır bilinmiyor.


Kentteki uzmanlar da, vatandaşlar da köprünün eğriliği konusunda farklı farklı görüşler dile getiriyor. Bu konuda sadece, rivayetler ve teknik tahminler bulunuyor.


Sivas'ta dönemin eski Malatya karayolu üzerinde tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmese de yaklaşık 800 yıl önce Selçuklular zamanında İpekyolu üzerine yaptırılan eski adıyla 'Bağdat' köprüsü, yüzyıllardır gizemini koruyor. Kesme taştan yaptırılan ve 18 kemeri bulunan, 179 metre uzunluğa ve 4 metre 60 santim genişliğe sahip köprü Karayolları bünyesinde yıllarca Sivaslılara hizmet ettikten sonra, yanına yapılan yeni köprüyle birlikte trafiğe kapatıldı. Son olarak 2006 yılında restorasyonu yapılan köprü emekliye ayrılarak Kültür Bakanlığı...