15 / 05 / 2024

egzoz cezası ne kadar

egzoz cezası ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7 Bin 270 egzoz denetiminde 442 araca 396 Bin 649 TL egzoz cezası kesti. Bakanlık Yılın ilk 4 ayında yapmış olduğu 686 denetimde 121 bin lira gürültü cezası kesti.

Apartmanda oturanlar dikkat! Bunu yapanlara büyük ceza geliyor!

Pek çok kişi tarafından bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlükleri bulunuyor. Peki evde gürültü yapmanın cezası ne kadar 2024?

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olacak şekilde ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak'ta uygulanacak zam öne çekildi. İşte merak edilenler... 

Kaçak prefabrik ev yapmanın cezası ne kadar?

Kolay kullanımından dolayı tercih edilen bütün prefabrik yapılar için ruhsat izni alınması gerekiyor. Aksi durumda kaçak yapı olan prefabrik evler için ceza kesiliyor.

Ev sahipleri dikkat: Yüksek kiraya haksız kazanç cezası geliyor, hapis yatabilirsiniz...

Fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası geliyor. Söz konusu fahiş zamların önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekirse ceza uygulanacağını söylemişti.

Gübre firmalarına para cezası talebi! Hangi firmalara ne kadar ceza kesilecek?

Rekabet Kurulu soruşturma heyeti, gübre sektöründeki fiyat artışları sebebiyle sürdürülen soruşturmada 6 teşebbüs hakkında idari para cezası uygulanması talebini iletti. Peki hangi firmalara ceza kesilecek? İşte ayrıntılar...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Evi olanlar aman dikkat! O ödemeler için resmen son 3 güne girildi, büyük cezası var!

Evi olanlar aman dikkat! O ödemeler için resmen son 3 güne girildi, büyük cezası var... İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Oy kullanmayana ceza! 28 Mayıs seçiminde oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek. İlk turda neredeyse 8 milyon vatandaş oy kullanmadı. Peki, oy kullanmamanın cezası var mı?

Oy kullanmama cezası ne kadar? 2023 Mayıs seçimleri oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye’nin kaderini belirleyecek 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı! Milyonlarca vatandaş oy kullanacak. 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanmak istemeyen kişilere ceza uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. 

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş yükseliş sık sık gündem oluyor. Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı ne zaman evden çıkarılabilir? Bunu yapana hapis cezası bile var...

egzoz cezası ne kadar Haberi

egzoz cezası ne kadar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 7 Bin 270 egzoz denetiminde 442 araca 396 Bin 649 TL egzoz cezası kesti. Bakanlık Yılın ilk 4 ayında yapmış olduğu 686 denetimde Gürültü değerlerini aşan 11 işletmeye toplamda 121 Bin 457 TL idari para cezası uyguladı.  Kesilen cezalar da ilk sırayı İstanbul aldı.


2012 Yılında 16 Bin 332 denetimde 1. 500 araca 1 Milyon 237 Bin ceza kesen bakanlık; 2013 yılında yaptığı 32 Bin 534 denetimde 1 Milyon 374 TL ceza kesti.

Egzoz denetimlerini Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 Yılının ilk 4 ayında yaptığı 7 Bin 270 denetimde,442 araca, 396 Bin 649 TL egzoz cezası kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gürültü denetimlerine de aralıksız devam ediyor. Bakanlık...