06 / 05 / 2024

EİT iklim değişikliği

EİT iklim değişikliği

Safranbolu geçtiğimiz hafta Türkiye’nin de kurucuları arasında bulunduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

2023 yılında dünyada yaşanan felaketler! En büyük deprem Türkiye'de yaşandı...

2023 yılında dünyada  başta iklim değişikliğinden kaynaklanan birçok felakette binlerce kişi hayatını yitirirken birçok ülke, yakın tarihinin "en ölümcül" depremlerini yaşadı. İşte yaşanan o depremler ve haberin ayrıntıları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! Tüm sınıflarda müfredat değişimi olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısının arakasından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, tüm sınıflarda okutulan derslerde müfredat değişikliği yapacaklarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Yeni DS 9 OPÉRA E-TENSE 250 Türkiye'de! İşte fiyatı

DS Automobiles'in premium sedan segmentindeki yeni modeli DS 9 OPÉRA E-TENSE 250 Türkiye'de satışa çıkarıldı. İşte DS 9 OPÉRA E-TENSE 250'nin satış fiyatı ve özellikleri...

Bakan Bolat'ın çağırısı üzerine marketler harekete geçti! Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında marketlere yönelik indirim çağrısı sonrası marketler harekete geçti. Gıdadan, temizliğe etiket fiyatları değişiyor...

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün ne kadar? Hemen bakın! 

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe yaşanan fiyat değişikliklerinden sonra benzin, motorin ve LPG litre fiyatı araştırmaları hız kazandı. 

Sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvuruları 21 Ağustos'ta başlıyor! MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen eşlerinin yer değiştirme başvurularının 21 Ağustos'ta başlayacağını duyurdu. İşte merak edilen ayrıntılar... 

Türkiye’de işsizliği sona erdirmek için 10 trilyon liralık yatırım lazım!

Bir kişilik iş yaratmanın ortalama maliyeti 3 milyon 38 bin lira oldu. Türkiye’de kayıtlı olarak iş arayan 3 milyon 328 bin işsiz bulunuyor. Bu işsizlerin tamamına istihdam yaratabilmek için 10 trilyon 113 milyar 462 milyon TL’lik yatırım gerekiyor.

EİT iklim değişikliği Haberi

EİT iklim değişikliği

Türkiye, Pakistan, İran, Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan’ın oluşturduğu EİT üyesi ülkeler ile bazı Balkan ve Afrika ülkelerinin katıldığı Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı, aralık ayında Paris’te düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİ- DÇS) 21. Tarafl ar Konferansı (UNFCC COP 21) öncesinde önem taşıyor. 


Safranbolu konferansı sonunda “Uluslararası İklim Değişikliği Safranbolu Deklarasyonu” hazırlandı. 

Deklarasyonda, 2015 yılı süresince iklim değişikliği müzakerelerinin başarısına katkı sağlama konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. 


İklim değişikliğinin sürdürülebilir kalkınma, yoksulluğun azaltılması ve gıda güvenliğinin sağlanmasına ilişkin çabaları tehdit ettiği vurgulanırken, küresel, bölgesel ve ulusal düzeyde acil işbirliği ve eylem gerektiren iklim değişikliği konularına eğilmekte kararlılık sergilenmesi gerektiğinin altı çizildi. 


Ayrıca “Yeşil İklim Fonu”nun 2015 sonrası çok taraflı finans mekanizması olması ve 2015 yılı ortasına kadar Yeşil İklim Fonu...