05 / 05 / 2024

ekb kim hazırlar

ekb kim hazırlar

Binanızın enerji sınıfının belirlendiği belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Bu belge yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Philips HD7769 1200 ml 12 Fincan Kapasiteli Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi ne kadara satılıyor? Özellikler neler?

Philips Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi, 12 fincan kapasitesi, çıkarılabilir filtre, dijital kontrol paneli, LCD ekran, öğütme ayarı ve zamanlayıcı özellikleriyle filtre kahveyi hazırlar. 

Korkmaz  A863-01 Moderna Türk Kahve Makinesi en uygun fiyata nereden alınır? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Korkmaz  A863-01 Moderna Türk Kahve Makinesi, 400 watt enerji ile  köz tadında, 5 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlar.

Nescafe MyCafe Kahve Makinesi ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severler için Nescafe MyCafe Kahve Makinesi 800 ml su haznesiyle 2 fincan kapasiteli tasarıma sahiptir. Gelişmiş teknolojisi ile kahve makinesi aynı zamanda filtre espresso ve cappuccino kahveleri hazırlar.Peki ürünün diğer özellikleri neler? 

Köz tadında Türk kahvesi hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Kahve severlerin elinin altında hazır  bulunan  ve istedikleri zaman Türk kahvesi yapabilme kolaylığı sunan kahve makinesi köz tadında 5 fincan kapasiteye kadar kahve hazırlar.İşte ürün hakkında merak ettikleriniz..

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

TOGG'dan yeni gelişme: Şarj cihazları ilk kez görüntülendi! Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye hazırlar!

Elektrikli otomobil denilince herkesin aklına ilk olarak nasıl şarj edeceği geliyor. Yerli elektrikli otomobil TOGG'un şarj cihazları ilk kez görüntülendi. TOGG için üretilen 180 kW gücündeki şarj cihazları 81 ilde yerlerini almaya hazırlanıyor.

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...

Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy, Zekeriyaköy'den villa kiraladı!

Ünlü çift Berk Oktay ve Yıldız Çağrı Atiksoy, evlilik hazırlarına start verdi. Çift, Zekeriyaköy’de, aylık kirası 20 bin TL olan iki katlı bir villayı kiraladı.

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden olan AVM'ler yeni döneme hazırlanıyor. Peki tam kapanma sürecinde kapalı olan AVM'lerin sahipleri kim? İşte AVM patronları...

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kim Kardashian ile Kanye West'in gayrimenkulleri ne olacak?

Kim Kardashian ve Kanye West 6 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. 105 milyon dolarlık emlak sahibi olan çiftin bu serveti ne yapacağı merak konusu oldu. 

ekb kim hazırlar Haberi

ekb kim hazırlar

Bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?


Bina enerji kimlik belgesi enerji israfının önlenmesi, çevrenin korunması ve enerji tüketiminin en aza indirgenmesi için gerekli oluyor. Bu belge ile kullandığınız yakıt harcadığınız enerji ve doğaya yaydığınız sera gazı emisyonu hesaplanıyor ve  binanızın doğa dostu olup olmadığı tespit ediliyor. 


Enerji kimlik belgesi yeni binalarda iskan yani yapım izni alınması için zorunlu oluyor. Mevcut binalarda ise  1 Ocak 2011′den itibaren 2017'ye kadar yapılması gerekiyor. Yeni binalarda enerji kimlik belgesini  Enerji Verimliliği Danışmanlık  (EVD) şirketleri tarafından eğitime alınmış ve EKB Uzmanı olarak yetkilendirilmiş proje müellifi olarak görev yapan Enerji Kimlik Belgesi Uzmanları enerji kimlik belgesi düzenleyebiliyor. Fakat mevcut binalarda ise Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketinden bina enerji kimlik...