03 / 05 / 2024

ekim 2021 İnşaat malzemeleri ihracatı

ekim 2021 İnşaat malzemeleri ihracatı

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı 2,79 milyar olarak gerçekleşti.

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Adana'daki Ekim Apartmanı'nın yıkım nedeni ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Adana'da Ekim Apartmanı'nın yıkılmasının ardından, binanın yıkılmasına nedeni ortaya çıktı. 

İstanbul'da ekim ayının zam şampiyonu belli oldu! Kulaklarınıza inanamayacaksınız!

İstanbul’da Ekim ayının zam şampiyonu belli oldu. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıkladığı verilere göre, İstanbul'da ekim ayında fiyatı önceki aya göre en fazla artan ürün yüzde 55,97 ile kadın kazağı oldu. Fiyatı en faza azalan ürün yüzde 12,76 ile lahana olarak tespit edildi.

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı?

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı? soruların sayısı artmaya başladı. İşte sorulan soruların yanıtları!

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor? Merakla sorulmaktadır. İşte detaylar!

İnşaat demir fiyatları bugün ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç TL? 6 Ekim 2022 demir fiyat listesi

İnşaatın en temel yapı malzemesi olan demire son zamanlarda büyük zam artışları oldu. Demir fiyatlarına son günlerde üst üste gelen zamlar demir fiyatları uçurdu. Peki bugün demire zam geldi mi? İnşaat demir fiyatları güncel ne kadar? İşte 6 Ekim 2022 demir fiyat listesi...

Aile Destek Ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Ödemeleri Ekim ayının kaçında yatıyor? Eylül ayı Aile Destek Ödemeleri zammı Ekim ayının kaçında yatacak? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Ysn 2021 İnşaat Gıda Otomotiv Nakliye Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ysn 2021 İnşaat Gıda Otomotiv Nakliye Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  2 milyon TL sermaye bedeli ile Yasin Solmaz tarafından kuruldu.

Ekim'de 5 inşaat şirketinin 996 milyon TL'lik borcu yapılandırıldı!

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen oldu. İnşaat şirketleri 996 milyon TL'lik borcu yapılandırdı.

ABD'de inşaat harcamaları Ekim'de yüzde 0,2 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi.

İpotekli konut satışları Ekim 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine göre; konut satışları 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Yabancılar Ekim 2021'de 5 bin 893 konut satın aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Ekim 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 5 bin 893 konut satın aldı.  Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri ihracatı Ekim ayında ne oldu? 

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre; İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ekim'de 0,04 puan düşüş yaşadı.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 39.54 arttı!

İnşaat maliyet endeksi, Eylül 2021'de bir önceki ay olan Ekim'e göre yüzde 0,25, 2020 Eylül'e göre yüzde 39,54 yükseldi. 

ekim 2021 İnşaat malzemeleri ihracatı Haberi

ekim 2021 İnşaat malzemeleri ihracatı

Merakla beklenen Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemeleri ihracatı değer ve miktar olarak Ekim ayında yine yüksek performansına devam etti. Yüksek ihracat performansını özellikle ihracat birim fiyatlarındaki artışlar destek verdi. 2021 senesi Ekim ayında inşaat malzemeleri ihracatı değer olarak 2,79 milyar dolar, miktar olarak 5,38 milyon ton seviyesinde oldu. 

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı küresel tedarik zincirlerindeki değişimden olumlu etkilenmeye devam ediyor. Ancak salgının dördüncü dalgasının yükselen etkilerinin meydana geldiği pazarlarda, Ekim ayında kısıtlamalar oldu. İnşaat malzemeleri sanayi ortalama senelik ihracat birim fiyatı Ekim ayında geçen senenin Ekim ayına göre yüzde 40,5 yükseldi. 2020 senesi Ekim ayında ortalama ihracat birim fiyatları 0,37 dolar/kilogram civarındaydı. Ortalama ihracat birim fiyatı 2021 yılı ekim ayında 0,52 dolar/kilogram seviyesine...