17 / 05 / 2024

Ekimde konut satışları

Ekimde konut satışları

Ekimde konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25, ipotekli satışların ise yüzde 72 artmasında, faizlerin düşmesiyle kredi kullanım oranının yüzde 75'ten yüzde 80'e yükselmesinin etkili olduğu belirtildi

ABD'de yeni konut satışları ekimde azaldı

ABD'de yeni konut satışları, ekimde aylık oranda yüzde 5,6 düşüşle 679 bine azalarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleştiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

ABD'de yeni konut satışları 2,5 yılın en düşük seviyesinde!

ABD'de birinci el konut satışları, ekimde önceki aya kıyasla yüzde 8,9 azalışla 544 bine gerileyerek Mart 2016’dan bu yana en düşük seviyesini kaydetti...

Konut satışları 2015 yılının üzerine çıkabilir!

Konut satışları ekimde en yüksek ikinci aylık rekorunu kırdı. Tam 130 bin konut satıldı ve aylık artış oranı yüzde 25’i buldu. Rakam Aralık 15’ten sonra ikinci en yüksek aylık satış. Muhtemelen bu yıl da konut satışı geçen yılın üzerine çıkacak.

ABD'de 1. el konut satışları ekimde geriledi!

ABD’de 1. el konut satışları, ekimde yüzde 1,9 gerileyerek beklentinin altında gerçekleşti.

ABD'de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

ABD’de ikinci el konut satışları ekimde yüzde 2 artarak yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Yıl sonunda konut satışları hızlanacak!

Ekimde toplam 104 bin konut satıldı ve geçen senenin aynı ayında 95.6 bin konut satılmıştı. Bu yılın son iki ayında konut satışlarında hızlanma olabilir. Seçim sonrasında beklentiler iyileşiyor ve döviz kurları geriliyor.

Konut satışları frene bastı!

Ekimde yüzde 25 yükselerek tavan yapan konut satışları kasımda frene basarak yüzde 1.1 artışla yetindi. En çok konut İstanbul 'da satılırken yabancıların tercihi Antalya.

ABD'de yeni konut satışları beklentiyi karşılamadı!

ABD Ekonomi Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, yeni konut satışları ekimde önceki aya kıyasla yüzde 0,7 artışla 458 bine çıktı. Beklenti 470 bin olarak belirlenmişti.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Ekimde konut satışları Haberi

Ekimde konut satışları

Konutta kredi faiz oranlarının düşmesiyle ipotekli satışlar da arttı.


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı ekim ayı konut satış istatistiklerine göre, ülke genelinde ekimde satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 19,6, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 25,1 artarak 130 bin 274 oldu. 


Ülke genelinde ipotekli konut satışları ise ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,8 artarak 48 bin 110'a yükseldi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı da yüzde 36,9 olarak gerçekleşti.


Gayrimenkul sektörü temsilcileri, ekimde konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25, ipotekli satışların ise yüzde 72 artmasında, faizlerin düşmesiyle kredi kullanım oranının yüzde 75'ten yüzde 80'e yükselmesinin etkili olduğunu belirtti.


 - "Hükümet, artık ekonomik olaylarda daha aktif rol alıyor"



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu...