27 / 04 / 2024

Ekin sakinleri imar değişikliği

Ekin sakinleri imar değişikliği

Binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta; kavgasız gürültüsüz, sessiz sedasız yapılan büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının arkasında vatandaşla yapılan işbirliği, kurulan doğru diyalog bulunuyor.

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri imar bekliyor!

Bursa Kestel Aksu Mahallesi sakinleri bölgede yer alan arsaları için imar bekliyor. Kestel Belediyesi 2018 yılında e-imar uygulamasına geçmişti.

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları askıda!

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları bir aylık askıya çıkartıldı. Askıya çıkan Uygulamalı İmar Planları hakkında bilgi almak isteyen mahalle sakinleri bağlı olduğu mahalle muhtarlıkları ve Adapazarı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.

Sarıyer Basın Yayın Kooperatifi sitesinden imar parası açıklaması!

İstanbul Sarıyer'de  bulunan Basın Yayın Kooperatifi sitesinde, site sakinlerinin imar  barışı için ödedikleri paraların bir kısmının nerede kullanıldığı belirtmemesi üzerine site sakinleri tarafından yönetime uyarı yapılmıştı. Konuya ilişkin kooperatiften açıklama geldi...

Marmaris'te imar barışı talebi!

Marmaris ilçesinde 3 mahallenin sakinleri, 2018 yılından sonra inşa edilen yapıların imar barışına dahil edilmesini ve mahallelerine imar planı getirilmesi için talepte bulundu.

Büyükçekmece göl havzası imar planı değişikliğine bölge sakinlerden tepki!

İBB Meclisi’nde kabul edilen plan değişikliğiyle Büyükçekmece göl havzasında yapılaşmanın yasak olduğu bölge, Yeşilay için imara açıldı. Yapılacak binanın büyüklüğü ve kaç kat olacağı belirsiz.Bölge sakinleri imar planı değişikliğine tepkili.

Kars Bülbül Mahallesi'ne imar talebi!

Kars Bülbül Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıllarda bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlanan kısmını geri istiyor. Bülbül Mahallesi muhtarı Cüneyt Kaya, ''Şehitler Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar var ama Bülbül Mahallesinde yok'' dedi.

Ekin sakinleri imar değişikliği Haberi

Ekin sakinleri imar değişikliği


Binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta; kavgasız gürültüsüz, sessiz sedasız yapılan büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının arkasında vatandaşla yapılan işbirliği, kurulan doğru diyalog bulunuyor. Vatandaşların fikirlerini ve görüşlerini önemseyen Mamak Belediyesi imar planlarında mahalle sakinlerinin görüşlerini dikkate alıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ü makamında ziyaret eden Ekin Mahallesi Muhtarı Şenel Şahinkaya ve mahalle sakinleri Ekin Mahallesi’nde yapılan imar değişikliği için Akgül’e teşekkür etti. Ziyarette Ekin Mahallesi Muhtarı Şenel Şahinkaya, “Başkanım ada bazında gerçekleştirilen imar değişikliği sonucunda site tarzında yapılaşma başlamış durumda. Mahalle sakinlerimizle birlikte sizlere teşekkür etmeye geldik. Yapılan imar değişikliği mahalle sakinlerimiz arasında da büyük bir memnuniyet uyandırdı” dedi.

Mahalle sakinlerinin görüşleri bizler için önemli

Kentsel dönüşümde vatandaşların fikirlerini önemsediklerini dile getiren Akgül, “Bu mahallelerde sonuç itibariyle sizler yaşıyorsunuz ve yaşamaya da devam...