30 / 04 / 2024

eko iklim

eko iklim

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Afet konutları deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve iklim dostu olarak yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı bir son dakika açıklamasında "Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun, güvenli, sıfır atık uyumlu ve iklim dostu olarak inşa edilecek" dedi ve vatandaşların hiçbir endişe duymadan bu konutlarda yaşayacağının altını çizdi. 

ABD'nin iklim krizi için çözümü! Biden yüzünü Tesla'ya çevirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan iklim krizi ABD'yi de derinden sarsıyor. Reuters'ta yer alan bir haberde ise Biden yönetiminin çareyi Tesla'da bulduğunda bahsedildi.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İklim dostu projelere 37 milyar TL kaynak ayrılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İller Bankası eliyle belediyelerin "iklim dostu" projelerine 2022 yılı içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaklarını vurguladı.

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

Namık Kemal Çiçekoğlu vefat etti!

Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'nın Yönetici Asistanı Hatice Çiçekoğlu'nun babası Namık Kemal Çiçekoğlu hayatını kaybetti.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

Doğalgaza iklim tarifesi: Soğuk şehirler daha ucuz olacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgazdaki kademeli tarife uygulaması, bölgelerin tükettiği miktara ve iklim şartlarına göre fiyatlandırılacak.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

İklim krizi için yapı polisi önerisi!

Son günlerde etkisini hissettiren fırtına ve yangınlar binaların güvenilirliğini tartışılır hale getirdi. TBMM Küresel İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu Başkanı Veysel Eroğlu da iklim krizine yönelik binaların yapı polisi tarafından denetlenmesi yönünde öneride bulundu. 

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

eko iklim Haberi

eko iklim

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...


'Yeşil dönüşüm' konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' 30-31 Mart'ta Ankara'da gerçekleşecek. 

Zirvede sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshop'lar, sergiler gerçekleştirilecek; konserler, dinletiler, mini gösteriler sahnelenecek.

ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirveye; eski devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, 20'yi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, 30'dan fazla üniversiteden akademisyen ve sektör temsilcileri katılacak. Zirveye toplam 12 bin katılımcı ile birlikte 50 bin çevrim içi ve uzaktan ziyaretçi öngörülüyor.


150 konuşmacının yer aldığı 20'yi aşkın oturumun yapılacağı zirvede; 4 bin metrekarelik alanda, 'Ekonomi ve İklim Değişikliği' temalı Fuar ve İklim Müzesi de...