03 / 05 / 2024

Ekoköy Fikirleri

Ekoköy Fikirleri

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencilerinin katıldığı Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Proje yarışmasının sunumları gerçekleştirildi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Yatırım yapmadan nasıl para kazanılır? İşte yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri...

Yatırım yapmadan para kazanma yöntemleri ve fikirleri ek gelir kazanmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. İşte yatırım yapmadan para kazanmak için kullanılan bazı yöntemler...

Çatalca'ya 27 bin metrekarelik Ekoköy!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Belgrad Mahallesi'nde bir proje düşüncesi var. 27 bin metrekarelik bir Ekoköy kuruluyor. Neler yapılacak? Ekosistem projede kamp alanı, festival alanı, spor alanı ve ekotarım alanı olacak" dedi..

Dursun Özbek Riva Ekoköy Projesi'ni anlattı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek Riva projesinden son transferlere kadar merak edilen her konuda Sözcü Gazetesi'ne açıklamalar yaptı.

Mersin Üniversitesi'nde Ekoköy Fikirleri Projesi tanıtıldı!

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencilerinin katıldığı Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Proje yarışmasının sunumları gerçekleştirildi.

Manavgat'a yörük müzesi geliyor!

Manavgat’ta 4 bin metrekarelik alana kurulacak Yörük Müzesi, yörük kültürünü gelecek nesillere aktaracak. Müzenin yapımında yörük derneklerinin temsilcilerinin fikirleri dikkate alınacak.

Kartepe'de köy kadınlarına turizm eğitimi verildi!

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje dahilinde Ekoköy'deki girişimci köy kadınlarına turizm eğitimleri verilmeye başladı.

Küçük odalar nasıl daha büyük görünür?

Eşyalarda yapılacak en ufak bir değişim odayı olduğundan büyük göstereceği gibi, büyük bir odada yapılan bir dekorasyon hatası da odayı sıkıştırarak daraltacaktır. İşte dekorasyon fikirleri...

Ekoköy projesi Hasankeyf'e de uygulanacak!

Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen 'Bir Başka Yaşam Mümkün' adlı projeyi yerinde görmek ve yakından tanımak için Batman'dan gelen heyete, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ön bilgi verdi.

1956 yılında Çırağan'da turistik bir otel kurulacakmış!

1956 yılında Çırağan Sarayı, takdir edilen kıymet üzerinden Emekli Sandığı'na verilmiş. Almanya, İtalya, Avusturya, İsviçre ve Amerika'dan gelen dünyaca tanınmış 6 otelcilik uzmanına, dünyanın en güzel oteli yapılması için fikirleri sorulmuş.

Evleri güzelleştirecek yüzlerce dekorasyon aksesuarı Koçtaş'ta!

Koçtaş’ın ilham veren tasarımları ve dekorasyon fikirleri ile evinizde küçük dokunuşlarla büyük değişimler yaratmanız mümkün. Koçtaş’ın mobil uygulamasından veya www.koctas.com.tr internet adresinnden alışveriş yapılabilir

Kadıköy Belediyesi Başkanlık Köşkü ne olacak?

Kadıköy Belediyesi, Başkanlık Köşkü ve bahçesini başkanlık konutu olmaktan çıkarıp eğitim ve üretim merkezi olarak Kadıköylü gençlerin kullanımına açmak istiyor. Durum Kadıköylülerin ortak fikirleri ile belirlenecek...

Ekoköy Fikirleri Haberi

Ekoköy Fikirleri

Öğrenciler projelerini Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Eşe Şamiloğlu, Mezitli Belediyesi meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Esra Şahin Burat, Yüksek Mimar Sema Uğurlu ve misafirlere sundu. Sunumlar öncesi bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan "Adaylığım sırasında sık sık dile getirdiğim bir projedir Mutlu Yaşam Köyü, hatta bunun öncesinde başlamış olduğumuz hobi bahçelerinin büyük ilgi görmesi beni bu proje için daha da heyecanlandırdı. Sizlerin burada sunacakları proje fikirlerini önemsiyorum, bu sayede kafamıza takılan bazı sorunların çözüleceğine inanıyorum. Ayrıca yarışma süresi boyunca bizlere katkılarını esirgemeyen Doç.Dr. Esra Şahin Burat ve Yüksek Mimar Sema Uğuıiu'ya da teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 


FİKİRLERİN HEPSİ BİZİ ETKİLEDİ

Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Projelerini gruplar halinde sunan...