23 / 07 / 2024

Ekoköy hasankeyf

Ekoköy hasankeyf

Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen 'Bir Başka Yaşam Mümkün' adlı projeyi yerinde görmek ve yakından tanımak için Batman'dan gelen heyete, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ön bilgi verdi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunarak vatandaşlara ''Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var.'' diyerek müjdeli haberler verdi.

Hasankeyf’teki yüzer liman tamamlandı!

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te sular altında kalmayacak tarihi yerlerin ziyaret edilebilmesi için inşa edilen Yüzer Liman tamamlandı..

Hasankeyf'in 610 yıllık Er-Rızk Camii tekerler üzerinde taşınıyor!

12 bin yıllık geçmişe sahip olan Hasankeyf'teki 610 yıllık tarihi Er-Rızk Camii'nin de taşıma çalışmaları başlatıldı.

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Hasankeyf'te yıkım devam ediyor!

Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te yıkım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Hasankeyf'te konut mağdurlarından basın açıklaması!

Yıkımına devam edilen Hasankeyf'te bekar oldukları nedeniyle yeni yerleşkede ev verilmeyen bekar vatandaşlar bir araya gelip basın açıklaması yaptı.

Hasankeyf’te tarihi çarşı boşaltıldı! Çarşı yıkılıyor!

Tarihi Hasankeyf’te 610 yıllık Er-Rızk Camii’nin ‘taşınması’ için tarihi çarşının esnafına, çarşıyı boşaltmaları için verilen süre önceki akşam saat 18.00’da sona eTarihi çarşının yıkımına dün başlandı. Batman ile Hasankeyf’i bir birine bağlayan eski yol da trafiğe kapandı...

Yeni Hasankeyf'te 700 konut ve 169 iş yeri teslim edildi!

Batman'daki Ilısu Barajı Gölü faaliyete geçtiğinde su altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandaşların, yeni yerleşim alanına taşınması sürüyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Evlerin yüzde 80'i taşındı, esnaf da iki gün içinde eşyalarını nakledecek" dedi...

Hasankeyf Tüneli'nde ışık göründü!

Hasankeyf ve Gerçüş bölgelerini birbirine bağlamak için yapımına başlanan çift yönlü toplam bin 230 metre uzunluğuna sahip tünelde ışık göründü.

Hasankeyf Tüneli'nde sona gelindi!

Hasankeyf ile Gerçüş arasındaki bağlantıyı sağlamak için inşaatı devam eden 1230 metre uzunluğundaki tünelde sona yaklaşıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Ekoköy hasankeyf Haberi

Ekoköy hasankeyf

Kartepe Belediyesi Kırsal Turizmi canlandırmak, mahalle statüsüne kavuşmuş köylerinde yaşayan insanlara ekonomik olarak destek vermek, ilçede farklı bir turizm çeşidi oluşturmak amacı ile Ketenciler'de hayata geçirdiği Ekoköy Projesi gelişerek yaygınlaşıyor. MARKA desteği de alan ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde yürütülen örnek Ekoköy Projesi ve 'Bir Başka Yaşam Mümkün' adlı projeyi Batman Hasankeyf'de uygulamayı planlayan bir heyet, Kartepe ilçesini ziyaret etti. Batman Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, beraberinde İl Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Batman Kalkınma Ajansı Koordinatörü Eyüp Bulut ve Proje koordinatörü Emel Demirel ile Ekoköy Ketenciler'de incelemede bulunmak üzere Kartepe'ye geldiler. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından ağırlanan heyet gün boyu Ketenciler'de inceleme ve temaslarda bulundular. Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal...