03 / 05 / 2024

ekonomi gündemi

ekonomi gündemi

Türkiye'nin ekonomi gündemi 2016'da öne çıkan konuların inşaat, ihracat ve finans sektörleri olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre, inşaat sektörü 15 binden fazla haberle gündemin ilk sırasında yer aldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Meclis'in gündemi belli oldu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün gün katlanıyor. Gündeme sık sık 'Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?' sorusu geliyor. İşte son dakika gelişmesi...

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporuna ilişkin 3 senelik sonuçlar açıklandı. İstanbullular kredi kartları borçlarının tamamı ödeyemedi, gıdaya erişemedi, iyi beslenemedi... 

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

Bakan Şimşek'ten son dakika dolar yorumu: Doların güçlenmesi aleyhimize!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı programda ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak doların yükselmesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İşte 21 Ağustos haftası piyasa gündemi! Hangi veriler açıklanacak? Borsa, dolar ve altın ne olacak?

Gelecek hafta yurt içi piyasalar açısından oldukça hareketli geçecek. Perşembe günü açıklanacak faiz kararının yanı sıra ikinci çeyrek büyüme verileri, dış ticaret rakamları ve OVP piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

Asgari ücret zammı açıklandı: ekonomi sektörü değerlendirmelerini paylaştı! Zam haberleri gündemi salladı!

2023 Temmuz ayı için asgari ücret artışı kesinleşti. Milyonlarca çalışanın ikinci yarıda alacağı asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığı bildirildi. Ancak, ekonomistler, gelecekteki zamların etkisiyle asgari ücretin eylül ayında açlık sınırının altında kalacağını düşünüyor.

Ekonomi profesöründen döviz kurlarıyla ilgili flaş uyarı; Bu kez tarih verdi

Seçimin ardından ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, “Yılın ikinci yarısında yükselen döviz kurları ekonomi gündeminini belirleyecek” dedi. İşte Öngel'in o açıklamaları...

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

1 Mayıs ile başlayan gelecek haftanın gündeminde ABD ve Avrupa’da yapılacak merkez bankaları para politikası toplantıları yer alıyor. Fed 3 Mayıs’ta, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise 4 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

İşte 17 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa ve altın fiyatları nasıl bir seyir izleyecek?

Küresel pay piyasaları, geçen haftayı pozitif kapatırken, şimdi gözler gelecek haftaya çevrildi. Gelecek hafta Avrupa’da enflasyon verileri piyasaların yakın takibinde olacak. Amerika’da ise Fed’in ‘Bej Kitap’ raporu bekleniyor.

İşte 10 Nisan haftasının piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları yeni haftada nasıl seyredecek?

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD ve Avrupa’dan gelen makro ekonomiye ilişkin veriler ile karışık bir seyir izledi. Yeni haftada ise piyasaları yurt içi ve yurt dışında açıklanacak yoğun bir veri takvimi bekliyor. Pay piyasaları, dolar ve altın haber akışına göre yönünü tayin edecek.

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve bankacılık sektöründeki endişelerin yatırımcıların odağında olduğu haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.

Konteyner ev güvenli mi? Konteyner ömrü ne kadar?

Konteyner evlere dair detaylar gündemi şu sıralarda bir hayli meşgul etmektedir. İşte konteyner evlere dair merak edilenler!

Powerbankler işsiz mi kalıyor! 30.000 mAh bataryalı Samsung modeli gündemi altüst etti!

30 bin mAh bataryalı Samsung modeli gündeme bomba gibi düştü. Samsung Galaxy A32 5G modelinin üzerinde çeşitli değişiklikler yapıldı ve pil kapasitesi 30.000 mAh’a çıktı.

ekonomi gündemi Haberi

ekonomi gündemi

Türkiye'nin ekonomi gündemi 2016 yılının ilk ayında da hareketli geçerken, öne çıkan konuların inşaat, ihracat ve finans sektörleri olduğu tespit edildi. Medya Takip Ajansı Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre. konut satış haberleri başta olmak üzere inşaat sektörü 15 binden fazla haberle gündemin ilk sırasında yer alırken, ihracatta yaşanan gerileme haberlerinin öne çıktığı ihracat sektörünün de yazılı basına 12 binden fazla haberle yansıdığı belirlendi. Ocak ayında ekonomide öne çıkan bir diğer sektörde finans oldu. Finans sektörü ile ilgili gelişmeler yazılı basında 11 binden fazla habere konu olurken, çıkan haberlerde bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler ve Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması gibi haberlerin öne çıktığı belirlendi. Inteıpres'in. üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre. Otomotiv...