21 / 05 / 2024

Ekonomi sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldi

Ekonomi sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldi

Makina Mühendisleri Odası danışmanı iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez tarafından hazırlanan 'Sanayide Enflasyon' konulu araştırma, son 6 yılda ekonominin sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldiğini ortaya koydu.

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Dolar 16 gün içinde tam bu kadar olacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar alıp satacaklar bir kez daha düşünün

Dolar kuru bugün de ekonomi gündeminde yer alıyor. Dolar/TL kuru alış satış fiyatı yakından takip edilirken, doların ne kadar olacağı ise en büyük merak konusu olmaya devam ediyor. Dolar 16 gün içinde tam bu kadar olacak!  Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar alıp satacaklar bir kez daha düşünün...

Ünlü ekonomi profesörü Volkan Öngel gram altın için yeni rekoru açıkladı! Gram altın için bu tarihe dikkat

Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, gram altın fiyatıyla ilgili psikolojik sınırı açıklayıp, yeni rekorlar gelebilir dedi.

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

Erdal Bahçıvan'dan tapusuz sanayi modeli önerisi!

İSO kapsamında İstanbullu Sanayiciler, Gaziantep’te bölge sanayicileri ile bir araya geldi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, “İstanbul'un gayrimenkul fiyatı arttıkça İstanbul sanayiden uzaklaşıyor” dedi…

Kiralık yazlık konut ilanı aramaları arttı!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla, şehir hayatının yoğun temposundan uzaklaşıp yazın keyfini çıkarmak isteyenler için kiralık yazlık konut ilanları sahibinden. com’da en dikkat çekici başlıklar arasında yerini aldı...

Yazlık ev almanın 7 avantajı!

Son zamanlarda yazlık ev almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Şehirden uzaklaşıp, sahil bölgelerinde tatil geçirmeyi planlayanlar yazlık ev arayışına girdi. Peki, yazlık ev almanın avantajları nelerdir?

Michael Gunter inşaat mühendisliğini bırakıp gezgin oldu!

Michael Gunter iş stresinden uzaklaşmak için Avrupa turuna çıktı. Para kazanmak için süpürge hortumundan enstrüman geliştirdi. 

Eşsiz betonarme yapılar Doka kalıpları ile hayat buluyor!

İnşaat sektöründeki büyüme hızla devam ederken inşa edilen yapıların tasarımları geleneksellikten uzaklaşıp gün geçtikçe farklılaşıyor.

Antalya Hobi Bahçesi'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp keyifli bir mola vermek isteyenler için hayata geçirdiği Hobi Bahçesi Projesi'nin yüzde 85'i tamamlandı.

Ev alırken dikkat edilmesi gereken 9 püf nokta!

Hürriyet Ekonomi yazarı Sefer Levent bugünkü yazısında kampanyaların revaçta olduğu konut sektöründe sıkça sorulan ''Hangi evi almalıyım'' sorunu değerlendirdi. İşte, Ev alırken dikkat edilmesi gereken 9 püf nokta.

Menzelet Mesire Alanı hizmete açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp, huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için Menzelet Mesire Alanı’nı vatandaşların hizmetine açtı.

Ekonomi sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldi Haberi

Ekonomi sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldi


Makina Mühendisleri Odası danışmanı iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez tarafından hazırlanan 'Sanayide Enflasyon' konulu araştırma, son 6 yılda ekonominin sanayiden uzaklaşıp inşaata yöneldiğini ortaya koydu.


Araştırmada, konut fiyat artışlarının sanayi ürün fiyat artışlarının 5 puan önünde gittiği, hatta bunun İstanbul'da 15 puana kadar çıktığına işaret edilerek, dikkat çekici bu durumun 'sanayiden uzaklaşıp inşaata yönelmeyi açıklayan çok önemli bir gösterge' olduğu kaydedildi.


TMMOB Makina Mühendisleri Odası Danışmanı Mustafa Sönmez hazırladığı, 'Sanayinin Sorunları ve Analizleri (II) Sanayide Enflasyon: Ortalamanın Altındaki ve Üstündeki Sektörler' başlıklı araştırma raporunu kamuoyu ile paylaşıldı. İktisatçı-yazar Sönmez'in hazırladığı rapor sanayi ürünlerinin son 6 yıldaki fiyat artışlarını inceliyor. Sanayi alt sektörleri bazında, üretici ve tüketici enflasyonu alanlarındaki fiyat artışlarını inceleyen araştırma, artışlara kaynaklık eden faktörleri ortaya koymayı hedefliyor.


Rapora göre 2009–2014 dönemi ortalama...