03 / 05 / 2024

Ekonomik Dönüşüm Programı

Ekonomik Dönüşüm Programı

Ahmet Davutoğlu Ekonomik Dönüşüm Programını açıkladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, ekonomik dönüşüm programının 2. bölümündeki dikkat çekici maddelerden birisi de, “yerel yönetimlerin öz gelirlerinin artırılması” olacak.

İMKON: Müteahhitlik Hizmet Taslağı bir an evvel yasalaşmalı!

Türkiye Odalar ve borsalar birliği (TOBB) ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun (İMKON) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğü 'Müteahhitlik Hizmet Taslağı' Bürokrat engeline takıldı.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar'da 5 bin konutluk dev dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi' kentsel dönüşüm programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

Ulaşımda milli dönüşüm hamleleri hız kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı alanında milli dönüşümün hızlanacağını dile getirerek ekonomik açıdan büyük kazanımlar elde edildiğini belirtti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Ordu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Sağlıksız kent dokularının iyileştirilmesinde ve kentsel sorunların çözümünde ekonomik, mekânsal, toplumsal koşulları dikkate alarak projelendirilen kentsel dönüşümün Ordu’da da başlatılması için düğmeye basıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

10 adımda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılması planlanıyor. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl başlıyor? İşte merak edilen her şey...

Esenler’de çok boyutlu kentsel dönüşüm planı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm için hukuki ve ekonomik altyapının hazır olduğunu ve bu doğrultuda riskli evlerde yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm için fedakârlık yapması gerektiğini dile getirdi.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

Nilüfer'de 5 bin kişi kentsel dönüşüm mağduru!  

İnşaat sektöründe yaşanan ekonomik kriz nedeniyle evlerini yenilemek isteyen ve bunun için müteahhitlerle anlaşan Nilüfer halkı, umduğunu bulamadı. Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde 80 sitede yaşayan 5 bin kişi kentsel dönüşüm mağduru oldu.

Kentsel dönüşüm Ankara'da konuşulacak!

AK Parti’nin hafta sonu gerçekleştireceği Kızılcahamam istişare kampı programı netleşmeye başladı. Program kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin tüm detayları konuşulacak.

Ekonomik Dönüşüm Programı Haberi

Ekonomik Dönüşüm Programı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı, ekonomik dönüşüm programının 2. bölümündeki dikkat çekici maddelerden birisi de, “yerel yönetimlerin öz gelirlerinin artırılması” olacak. Yerel yönetimlerin gelirinin artırılmasında en önemli unsur, emlak vergisinin tahsilatındaki sorunların çözümü ve gayrimenkul değer artışlarından yaratılan rantın yerel yönetimlere aktarılması olacak.


Maliye ve İçişleri bakanlıklarının birlikte yapacağı çalışmaya göre öncelikle yerel yönetimlerin emlak vergisi tahsilatına ilişkin sorunları tespit edilecek ve bunlara çözüm bulunacak. Böylece, pek çoğu yapılandırmaya giren emlak vergisi için yasal düzenleme yapılacak ve belediyelerin bu gelire ulaşımı kolaylaşacak. Özellikle küçük ölçekli belediyelerdeki tahakkuk sorunlarının azaltılması ve düşük alacak tahsilat oranlarının artırılması için rapor hazırlanacak. Bu rapora göre mevzuat düzenlemesi yapılacak ve belediyelerin vergi gelirleri artırılacak. Bu düzenleme için Maliye ve İçişleri Bakanlığı, belediyelerle işbirliği yapacak. Bu düzenlemelerin...