28 / 07 / 2024

ekonomik krizden etkilenecek sektörler

ekonomik krizden etkilenecek sektörler

İnşaattaki durgunluk ve firmaların düştüğü borç batağı, iflasları gündeme getirdi, Sektördeki kriz emareleri, panik oluşturulmaması için dile getirilmiyor . TÜİK raporuna göre Ocak-Mayıs dönemindeki konut satışları geçen yıla göre 8.6 düştü.

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

Ülkemizdeki ekonomik krizden derinden etkilenen bir şirket için daha iflas yolu açıldı. Mega kent İstanbul’da yer alan ve 235 mağazayı da içerisinde bulunduran alışveriş merkezinin konkordato davası dün sonuçlandı. İşte konu ile ilgili detaylar…

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemleri zamlandı! Çocuklu ailelere her ay ne kadar ödenecek!

2024 senesine girilmesi ile beraber, memur maaş katsayısındaki artışın etkisi ile sosyal yardım ödemeleri de güncellendi. Buna göre, Yaşlılar, engelliler, hastalar, yakınlarına bakanlar ve aileler için önemli olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı da bu zamlardan etkilenecek. İşte haberin deta

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Intel ekonomik krizden geçiyor! 

Intel, birkaç yıl önce Apple'ın çiplerinde x86 mimarisini terk etmeye karar vermesiyle büyük bir darbe aldı. En büyük Mac CPU sağlayıcısı olan ABD merkezli üretici, tedarik zinciri üzerinde büyük bir etkiyle uğraşmak zorunda kaldı.

Çocuklu ailelere 4.200 TL ödeme! Hemen başvurun 12 ay boyunca ödemenize kavuşun!

Çocuklu aileler yaşanan ekonomik krizden etkilenen kesim oldu. Bu duruma çare olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk sahibi hanelere müjde gibi bir haber verdi. İşte detaylar!

Deri sektörünün devi iflas bayrağını çekti

Deri sektörünün önemli firmalarından biri olan Matraş için açılan iflas davaları sonuçlandı ve Türkiye'nin öncü şirketlerinden biri olan Matraş bir kaç yıl önce girdiği ekonomik krizden iflasla çıktı.

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

ABD’li ünlü şirket Apple, ekonomik krizden az zarar görmek için değişikliğe gidiyor. Apple, önümüzdeki yıl işe alımları ve harcamaları azaltacak. İşte detaylar…

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Bursa'da ev almanın tam zamanı!

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gayrimenkul sektörü de etkilendi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Başkanı Göksel Birsen, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2021'in ilk 10 ayında 79 bin 372 esnaf kepenk indirdi!

Kovid-19 salgınının da etkisi ile ekonomik krizden en çok etkilenen kesim esnaflar oldu. Kapısına kilit vuran esnaf sayısı ilk 10 ayda 2020'nin aynı dönemine göre 1498 adet, yani yüzde 2 arttı ve 79 bin 372 oldu.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Çin'de konut satışları yüzde 0,4 arttı!

Koronavirüsün yol açtığı ekonomik krizden toparlanmaya  çalışan Çin'de ucuz kredilerin  etkisi ile konut satışları yüzde 0,4 arttı.

ekonomik krizden etkilenecek sektörler Haberi

ekonomik krizden etkilenecek sektörler

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı konut satış verileri inşaat sektöründe giderek daralan çemberi gözler önüne serdi. Ocak-Mayıs döneminde konut satışı 432 bin olurken bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.6 oranında düştü. 


Asıl gerileme ise kredili yani ipotekli satışlarda yaşandı. Yılın ilk beş ayında 134 bin ipotekli konut satışı yapılırken bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 oranında düştü. 


Öle yandan yine TÜİK tarafından açıklanan inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgelerinde bu yılın ilk çeyreğinde ciddi bir artış söz konusu. Yılın ilk üç ayında yapı ruhsatı verilen daire sayısı 279 bine ulaşırken, bu rakam geçen yıla kıyasla yüzde 71 oranında arttı. 


Tamamlanan ve yapı kullanma izin belgesi verilen daire sayısında da aynı dönemde geçen yıla göre yüzde...