05 / 05 / 2024

Intel ekonomik krizden geçiyor! 

Intel ekonomik krizden geçiyor! 

Intel, birkaç yıl önce Apple'ın çiplerinde x86 mimarisini terk etmeye karar vermesiyle büyük bir darbe aldı. En büyük Mac CPU sağlayıcısı olan ABD merkezli üretici, tedarik zinciri üzerinde büyük bir etkiyle uğraşmak zorunda kaldı.



 Apple'ın ARM tabanlı alternatifi Apple M1 başarılı oldu ve bugüne kadar şirketin CPU standartlarını belirledi. Apple'ın ARM tabanlı bilgisayar sahnesindeki başarısı, ARM tabanlı bilgisayarlar için yeni bir akım başlattı. Geleneksel bir x86 yonga üreticisi olarak Intel uyum sağlamak zorundaydı, aksi halde geride kalacaktı. Eski bir atasözü gibi, “Onları yenemiyorsan, onlara katıl”. Intel , ilk ARM tabanlı yongalarının üretimine hazırlanmak için fabrikalarını geliştirirken olan da tam olarak bu . Ancak şirketin öncelikle devam eden ekonomik krizle başa çıkması gerekecek gibi görünüyor.

Intel ekonomik krizden geçiyor! 

Intel ve ARM, pazarı fethetmek için güçlerini birleştiriyor

Intel'in girişimi ARM'nin nimetine sahip. İki güçlü oyuncu, Intel'in 18A üretim sürecini optimize etmek için güçlerini bir “çok nesilli” anlaşmada birleştiriyor. Buradaki büyük değişiklik, ARM tasarımlarını ve fikri mülkiyeti kullanacak olmasıdır. Anlaşma, Intel'in Dökümhane Hizmetlerini ARM yongalarının üreticisi olarak görmeyecek. Bunun yerine, Qualcomm ve MediaTek gibi ARM lisanslarının gelecekte çip yapmak için Intel'i kiralamasını kolaylaştıracak .


Geri Dön