28 / 04 / 2024

Ekonomik resesyon

Ekonomik resesyon

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Ekonomiler resesyona girerken" başlıklı analizini yayınladı. İşte Kireçci'nin 9 maddelik analizi...

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

Ekonomik güven endeksi ocakta 1,6 arttı!

Ekonomik güven endeksi, ocak ayında aylık bazda yüzde 1,6 artarak 96,2 değerine yükseldi.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti!

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,5 ve 2022'de yüzde 4,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Pandeminin yarattığı ekonomik kriz kalıcı mı olacak?

Uzmanlar pandemi nedeniyle yaşanılan sosyo ve ekonomik krizinin bir kısmının kalıcı olacağını belirtiyor. 

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

İstanbul Barometresi: En önemli üç sorun deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım!

"İstanbul Barometresi” araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. İstanbulluların ev içi gündeminde ekonomik sorunlar ve Kovid-19 salgını ön plana çıktı. En önemli üç sorun ise, deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak belirlendi.

Perakende sektörü için acil 'ekonomik aşı' çağrısı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, “Eğer önerilerimize kulak verilmez ve acil ‘ekonomik aşı’ yapılmaz ise yakın gelecekte birçok markamızı maalesef kaybedebiliriz” diye konuştu. Öncel, perakende için acil olarak uygulanmasını istedikleri ve ‘ekonomik aşı’ olarak adlandırdığı önerilerini açıkladı...

Ekonomik güven endeksi açıklandı!

Ekonomik güven endeksi, aralık ayında aylık bazda yüzde 3,5 azalarak 86,4 değerine geriledi.

İzmir'de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri öne çekildi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Bölgede Sosyal ve Ekonomik Destek alan ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödemeleri öne çektik. Bu kapsamda 5 bin 700 vatandaşımızın hesabına 5,7 milyon lira ödeme yaptık." dedi.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, ekim ayında aylık bazda yüzde 4,8 artışla 92,8 değerine yükseldi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün başlayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Çeşme’deki gayrimenkullerin ekonomik performansı arttı!

Son dönemde yoğun yerleşim alan Çeşme’de düzenli yaşayan nüfus artmaya başladı. İlçede bulunan gayrimenkullerin ekonomik performansı da yükseldi.   

Ekonomik resesyon Haberi

Ekonomik resesyon

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Ekonomiler resesyona girerken" başlıklı analizini yayınladı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 9 maddelik analizi;

1) Dünya genelinde büyük bir resesyon beklentisi var. Pasifik'ten ABD'ye, Japonya'dan Avrupa'ya dünya ekonomileri resesyona doğru ilerliyor. İlk resesyon haberi Almanya'dan geldi. Devamı yavaş yavaş gelecek.

2) Dünyada 11 Eylül 2001'den itibaren yeni bir ekonomi şekil almaya başladı. İnternet ve teknoloji şirketleri her ne kadar 1990'lı yıllarda ortaya çıkmaya başlamışsa da gerçek anlamda ekonomi üzerindeki etkisini 2000'li yıllarda gösterdi. 

3) 2008 krizi tüm büyüklüğüne rağmen yeni dönemin düzeltmesiydi. Başlangıçta eğlence ve bilgi kaynağı olarak hayatımıza giren internet ekonomin odağına yerleşti. 

4) 2008 kriziyle beraber yeni bir ekonomi şekillendi. Bu ekonomide odakta merkez bankaları ve...