06 / 05 / 2024

ekonomik verileri

ekonomik verileri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk beş ayda gerçekleşecek yatırımları değerlendirdi. Şimşek, "Yılın ilk beş ayında 4.8 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldi'' şeklinde konuştu.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Ajans mavi kodlu uyarıyla yayınladı! Elinde altın doları euro TL ne olan varsa baksın pişman olmasın

Vatandaşlarımız ekonomik verileri yakından takip etmeye başladı. AA tarafından konuyla ilgili önemli bir veri yayınlandı. Yatırımcıların bu veriyi özel olarak analiz etmesi gerektiği belirtildi.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Ekonomik güven endeksi ekim ayı verileri açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verileri açıklandı.

Ekonomik güven endeksi temmuzda yüzde 2.3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay düzenli olarak açıklanan ekonomik güven endeksinin temmuz verileri belli oldu. Ekonomik güven endeksi temmuz ayında aylık bazda yüzde 2.3 artışla 100.1 değerine ulaştı.

Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak yaptığı açıklamada "Swap konusunda Merkez Bankası çok yoğun teknik çalışmalar yürütüyor. Kamu bankalarının yeni ekonomik paketlerine konutla ilgili talep 15 bini geçti" diye konuştu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e yükseldi.

Mustafa Varank: Ekonomik konjonktür toparlanmaya başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ekonomik konjonktür toparlanmaya başladı. Tüketici ve reel sektör güven endeksleri yukarı yönlü hareket ediyor" açıklamasında bulundu.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nde çimento ve hazır beton sektörü de olmalı!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, çimento ve hazır beton sektörünün de Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamına alınması gerektiğini söyledi...

Ruhsar Pekcan: Normalleşme süreciyle ekonomik aktivitenin hızla toparlanacağı günler yakındır!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Normalleşme süreciyle ekonomik aktivitenin hızla toparlanacağı, yeniden iş dünyası için hareketlenmenin başlayacağı günler yakındır." ifadesini kullandı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Fenerbahçe'de ekonomik krizden çıkış yolları aranıyor!

Koronavirüsü salgını sebebiyle tetiklenen ekonomik kriz Fenerbahçe'de bir dizi projeyi beraberinde getirdi. Başkan Ali Koç ve ekibi, kulübü finansal açıdan rahatlatmak amacıyla 5 gayrimenkulü satıyor...

ekonomik verileri Haberi

ekonomik verileri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk beş ayda gerçekleşen yatırımlardan bahsetti. Yılın ilk beş ayında 4.8 milyar dolarlık yabancı yatırım çekildiğini belirten Şimşek, “Büyüme bu yıl için yüzde 5’e daha yakın gözüküyor. Reformlarla faizi de aşağı çekmeliyiz” ifadelerini kullandı.


Ekonomiyi değerlendiren Şimşek, "Yılın ilk beş ayında 4.8 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım geldi. Artış yüzde 11.2 oldu. Bu cesaret verici" dedi. Şimşek, faizlerin yüksek olduğunu anımsatarak, "Faizi, tasarrufu ve katma değeri artırarak, yatırım ortamını iyileştirerek, uzun vadeli fonu çekerek düşürürüz. Merkez Bankası üzerinde yönlendirmeyle faizi aşağı çekemeyiz" şeklinde konuştu.


FITCH SÜRPRİZ DEĞİL: Fitch'in raporu oldukça olumlu, karar sürpriz olmadı. Önümüzdeki dönemde daha güçlü performansla kredi kuruluşlarını ikna edeceğiz ve notumuz umarım yükseliş trendine girer.


DESTEĞE DEVAM: Bu yıl reel ekonomiyi destek için bazı...