18 / 05 / 2024

ekonomiyi ayakta tutan inşaat sektörü mü

ekonomiyi ayakta tutan inşaat sektörü mü

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü köşe yazısında konut piyasasının canlılığından bahsetti. Güngör, ekonominin inşaat sektörü sayesinde ayakta kaldığını belirtti.

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer üstüne basa basa uyardı: Dolar borcu olanlar yandı! Net bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru yerel seçimler sorası yükselmeye devam ediyor. Dolar/TL 32 lira sınırını aşarken, doları nabzını tutan adam Selçuk Geçer'den dolar borcu olanlara uyarı geldi. Geçer, üstüne basa basa doların geleceği net rakamı açıkladı.

Deprem bilimci Naci Görür'den son dakika uyarısı: Bu binalar depremde zor ayakta durur!

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da bir yapı için açılan temeli işaret etti ve dikkat edilmesi gerekenleri "Bu binalar zor ayakta durur" diyerek sıraladı. İşte detaylar...

Gümüş yatırımcıları aman dikkat! Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş'ten gümüş için resmen yeni rekor açıklaması!

Gümüş yatırımcıları aman dikkat... Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş'ten gümüş için resmen yeni rekor açıklaması geldi... Hemen bu açıklamaya bakın...

Altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak

ABD borç tavanı anlaşması altın fiyatlarında belirsizliğe neden oldu. Fed faiz oranlarındaki artış endişeleri de altın talebinin olusuz etkiledi. Peki altın alalım mı? İslam Memiş gram altın için rakam verdi! Bunu yapan şanslı olacak! Elini çabuk tutan kazanacak.

Her dediği tek tek tutan İslam Memiş Euro'nun 30 TL olacağı tarihi açıkladı! Her şeyi bırakıp hemen bu tarihe bakın!

Her dediği tek tek tutan İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Euro'nun 30 TL olacağı tarihi açıkladı. Her şeyi bırakıp hemen bu tarihe bakın...

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer net rakam verdi! Dolar 9 gün sonra tam tamına bu kadar olacak

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer net rakam verdi! Dolar 9 gün sonra tam tamına bu kadar olacak...

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

AB anlaşmaya vardı! Tüketici ve ekonomiyi yüksek fiyatlardan koruyacak düzenleme 15 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

Vatandaşı ve ekonomiyi yüksek doğal gaz fiyatını karşı korumak için önemli bir adım atan AB tavan fiyat uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. AB daha önce de Rus petrolüne tavan fiyat getirmişti

Altın zincirlerini kırdı! Altın Kahini İslam Memiş yeni rekorları peş peşe açıkladı! Elini hızlı tutan kazanacak

Son dakika altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Altın zincirlerini kırıp hızla yükselirken  Altın Kahini İslam Memiş yeni rekorları peş peşe açıkladı. Altın almak isteyenler hemen harekete geçin, elini hızlı tutan kazanacak..

İş Bankası son 1 gün kaldığını duyurdu! Bilen değil elini çabuk tutan kazanıyor! İşte detaylar!

İş Bankasından elini çabuk tutan anında 7500 lira kazanıyor. Banka emekli promosyonu için son 1 gün kaldığını duyurdu. İşte detaylar!

Dolara kafa tutan euro için rakam belli oldu! Euro böyle olacak! Gözleriniz yuvalarından fırlayacak

Euro kurunda  son durum yakından takip ediliyor. Dolara kafa tutan euroda yükselişler devam ederken Barclays ve Deutsche Bank euro için rakam verdi. İşte Euro böyle olacak...

Vakıf, Ziraat, Halkbank'ı geçip İş Bankası'na kafa tutan Yapı Kredi'den yeni kampanya

Emekli promosyonlarına Vakıf, Ziraat ve Halkbank'a fark attıktan sonra İş Bankası'na kafa tutan Yapı Kredi, yeni kampanyasının detaylarını duyurdu.

ekonomiyi ayakta tutan inşaat sektörü mü Haberi

ekonomiyi ayakta tutan inşaat sektörü mü

Ekonomide inşaat sektörü ağırlığını koruyor. İnşaat sektörü ekonominin dinamiği halinde. Olumlu yönü, tarımda, sanayide üretim gerilerken, ekonominin inşaat sektörü sayesinde ayakta kalma arayışıdır. 


Olumsuz yönü ise sermayenin ve birikimlerin inşaat sektörüne akmasıdır. 


İnşaattaki canlılığın cazibesinde tarımda, sanayide üretim yapanların, işlerini terk ederek inşaatçılığa soyunmalarıdır. 


Bu yılın başından itibaren inşaat sektöründe beklenenin üzerinde canlılık devam ediyor. 

Mayıs ayında 107 bin konut satıldı. 2014 Mayıs ayında satüan konut sayısına göre yüzde 20'ye yakın bir artış var. 


Mayıs ayında yeni konut satışları da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'ye yakın bir artış gösterdi. Bir ayda 49 bin yeni konut satıldı. 


Mayıs ayında toplam ve yeni konut satışları geçen yılın üzerinde ama 2015 yılının mart ve nisan ayılarındaki satış rakamlarının gerisinde. 


Bu yıl ocakta 37 bini yeni, 86 bin...