06 / 05 / 2024

Ekonomiyi kötü etkileyen maddeler

Ekonomiyi kötü etkileyen maddeler

İşsizlik 5 yılın zirvesini gördü, kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere 310 bin kişi daha eklendi. Yeni genel seçime gidilirken ekonomi de 7 Haziran’daki seçim sonrası kırılgan hale geldi.

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

14 Mayıs’ta yapılan seçimler resmi sonuçlara göre ikinci tura kaldı. İkinci tur ihtimaliyle beraber piyasalarda da hareketlilik başladı. Borsa İstanbul seçim sonrası ilk işlem gününe sert kayıplarla başlarken, Moody’s’ten kötü bir haber geldi.

The Economist'ten Kahramanmaraş depremi analizi: İmar affı durumu kötüleştirdi!

The Economist, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 şehri etkileyen depremden sonra Türkiye'deki inşaat endüstrisi ile ilgili bir analize imza attı. Analizde, imar affının durumu kötüleştirdiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Doğtaş Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam'da açtı!

Doğtaş, yurtdışında atağa kalktı. 2 bin 500 metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam'da açan şirketin hedefinde ise Viyana var.

Sultanahmet İstanbul Kütüphanesi 49 yıllığına kiraya çıktı!

SULTANAHMET'te Tarihi Soğukçeşme Sokağında bulunan ve İstanbul'un hafızası olarak bilinen Çelik Gülersoy'un kurduğu İstanbul Kütüphanesinin tarihi binasını iki mütevelli heyeti üyesi 49 yıllığına kiraya çıkardı.

Artvin'de emekli bir öğretmen evini kütüphaneye çevirdi!

Artvin’in Borçka ilçesinde emekli öğretmen evini kütüphaneye dönüştürdü. Okumaya meraklı oldukları için özellikle öğretmenlik sürecinde biriktirdikleri 3 bin kitabı da beraberlerinde getiren Atasert çifti, evini kütüphaneye çevirdi..

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi yıkılacak!

İÜ Merkez Kütüphanesi’ni yıkacak projeye 4 No’lu Kurul’dan onay çıktı. Mimarlar Odası’nın binanın modern mimarlık mirası örneği olması nedeniyle yaptığı tescil başvurusu reddedildi.

Kötü niyetli müteahhitlere karşı yasa hazırlanıldı!

n Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecinde yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kötü niyetli müteahhitte karşı önlem aldıklarını belirtti..

Diyarbakır'daki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştü!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştürüldü. İşletmeci Erim: "Müşterilere tarihi Diyarbakır evinde kitap okuma fırsatı sunuyoruz" dedi.

Bayraklı'da her mahalleye bir kütüphane!

Her mahalleye bir kütüphane yapmak için çalışan Bayraklı Belediyesi'nin açtığı 11 kütüphaneyi şimdiye kadar 58 bin 486 kişinin ziyaret ettiği bildirildi. 12. kütüphane de yolda...

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

Sivas'taki çocuk oyun kütüphanesine kayak simülatörleri kurulacak!

Sivas'ta yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesine "kayak simülasyon merkezi" kurulacağı bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, gündeme getirdiği kayak simülasyon merkezinin kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne yemekhane ve kütüphane binası yapılacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Merkezi Yemekhane ve Merkezi Kütüphane yapım işi ihaleye çıkıyor. Söz konusu yemekhane ve kütüphane bina yapım işi 750 takvim günü sürecek.

Kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önem verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kötü yönetilen kentleşmenin risklerine gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi. Topbaş, "Kentlerin Geleceği: Kentsel Sorunlara Bütüncül Yaklaşım" adlı toplantısında konuştu.

Ekonomiyi kötü etkileyen maddeler Haberi

Ekonomiyi kötü etkileyen maddeler

Yeni genel seçime gidilirken ekonomi de 7 Haziran’daki seçim sonrası kırılgan hale geldi. Yaklaşık iki ayda dolar yüzde 8.7 artışla 2.90 liraya tırmanırken, faiz 0.38 puan artışla yüzde 10.28’e çıktı. İşsizlik 5 yılın zirvesini gördü. Kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere 310 bin kişi daha eklendi


1- TL’YE GÜVEN AZALDI: Para birimine güvensizliğin en önemli göstergelerinden olan döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduata oranı artışa geçti. 2001 krizinden sonra sağlanan güvenle 2010’da yüzde 30’un altına kadar inen DTH’nın mevduata oranı 7 Haziran’dan önce yüzde 42.8 seviyesinde iken iki ay gibi kısa sürede yüzde 43.8’e çıktı. DTH’ların TL karşılığı ise yüzde 9.4 oranında artarak 468.2 milyardan 512.4 milyar liraya çıktı.


2- ULUSLARARASI REZERVLER ERİDİ: Türkiye’nin kısa vadeli yükümlülüklerini karşılama açısından önemli olan uluslararası...