14 / 05 / 2024

eksik beyan edilen tapu harcı

eksik beyan edilen tapu harcı

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, eksik beyan edilen tapu harcı cezası ne kadar?

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Bir veya birden çok evden kira alanlar dikkat! Kira geliri beyanında iki yöntem var: Hangisi seçilmeli?

Milyonlarca konut sahibi konut kira geliri beyanı ile ilgili detayları merakla araştırıyor. Peki konut kira gelirleri nasıl beyan ediliyor? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Bu şartlarla eksik priminiz de olsa emekli olabilirsiniz! Son dakika primsiz emeklilik yolu: Şimdi bakın!

Bazı şartlara sahip olanlar çok az prim ödemesiyle emekli maaşı alabiliyor. Peki kimler eksik primle emekli olabilir? İşte merak edilen detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek belirleniyor

Hazine ve maliye Bakanlığı geçen yıl itibariyle kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükellefler ile emlak piyasasını olumsuz etkileyen ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen emlakçılar ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptı. İşte sonuçlar...

Emlak beyanı nedir? Emlak beyanı ne işe yarar?

Emlak beyanının ne olduğu ve ne işe yaradığı merak edilen konulardan biridir. İşte emlak beyanına dair detaylar!

Veraset beyanı nedir? Veraset beyanı için hangi belgeler gerekir?

Veraset beyanı nedir? Veraset beyanı için hangi belgeler gerekir? İşte merak edilen detaylar!

Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir?

Emlak beyanına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları Emlak Beyanı Nedir? Emlak Beyanı nasıl verilir? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! İşte kira geliri beyanıyla ilgili merak edilen her şey!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık bugünkü köşesinde, kira gelirinden indirilecek giderleri kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Kira gelirlerinin beyanında indirilecek giderler' başlıklı yazısı...

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

eksik beyan edilen tapu harcı Haberi

eksik beyan edilen tapu harcı

Eksik beyan edilen tapu harcı cezası!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Emlâk vergisi değeri 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değeri oluyor.


Gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekir.


Ancak kimi mal sahipleri tapu harcını olduğundan daha az ödemek için satış bedelini de düşük beyan edebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası ödeniyor. Peki, eksik beyan edilen tapu harcı cezası ne kadar?


Eksik beyan edilen tapu harcı cezası:

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan...