27 / 04 / 2024

eksik fatura düzenlenleyen müteahhit

eksik fatura düzenlenleyen müteahhit

Kimi zaman müteahhit ve alıcılar daha az vergi ve harç ödemek için taşınmazın değerini olduğundan daha düşük gösterebiliyor. Peki, Müteahhit eksik fatura keserse ne olur? Müteahhit eksik fatura şikayeti nasıl yapılır?

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Emeklilere müjde! Geriye dönük maaşlar kuruşu kuruşuna hesaplara yatacak! Detaylar bir bir açıklandı!

Ücreti eksik bildirilenlerin emekli maaşını artırma yolu hizmet tespit davasından da geçiyor. Bu dava sonucunda kazananların emekli maaşları artarken, 5 sene geriye dönük maaş farkı da alınabiliyor. Peki, nasıl fark zammı alınacak? İşte detaylar...

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

Kağıt fatura döneminde son günler! Tarihe karışıyor! Tarih açıklandı

2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçiş tarihi açıklandı. 

Emeklilikte gün şartı düşecek mi?

Emeklilik kapsından dönenen milyonlarca vatandaş emekli olmanın yollarını arıyor.  Peki emeklilikte eksik süreler nasıl tamamlanır? Gün şartı nasıl düşürülür? İşte detaylar...

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Elektrikli araçlara özel kredi düzenlemesi! Limit yükseldi!

​​​​​​​Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), elektrik araçlarla ilgili kredi kullanım tutarlarında limiti artırdı. Bu doğrultuda, nihai fatura tutarı 900 bin Türk Lirası ve altında olan elektrikli araçların yüzde 70 tutarına kadar 48 ay vade seçeneğiyle kredi olanağı sunulacak.

Eğer faturalarınızı bu şekilde ödüyorsanız bunu yapmayı ihmal etmeyin! Son tarih 13 Mayıs!

Fatura ödeyenler için yeni bir karar geldi. Telefon, elektrik ve su faturaları için yeni bir düzenleme gündemde. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Bakan Dönmez duyurdu! Fatura tahsilatları ertelenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'yi yasa boğan Kharamanmaraş depreminin ardından bölgede elektrik ve doğal gaz faturalarının tahsilatının erteleneceğini bildirdi.

eksik fatura düzenlenleyen müteahhit Haberi

eksik fatura düzenlenleyen müteahhit

Müteahhit eksik fatura şikayeti!

Kimi zaman müteahhit ve alıcılar daha az vergi ve harç ödemek için taşınmazın değerini olduğundan daha düşük gösterebiliyor. Bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde birtakım cezalara maruz kalınıyor.


Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının (bir diğer ifadeyle harcın gerçek devir bedelinden daha düşük bir bedel üzerinden ödendiğinin) tespit edilmesi halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç ikmalen veya re'sen tarh edilerek hem gayrimenkulü devreden hem de devir alandan tahsil ediliyor. 


Ayrıca, bu suretle tarh edilecek tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın % 25’i oranında vergi ziyaı cezası kesiliyor.


Peki, Müteahhit eksik fatura keserse ne olur? Müteahhit eksik...