03 / 05 / 2024

eksik vergi beyanı cezası

eksik vergi beyanı cezası

Eksik beyanda bulunan vergi mükellefleri, "pişmanlık dilekçesi" ile gayrimenkulün gerçek değerini bildirebiliyor. Peki, pişmanlık dilekçesi ile ödenen alım satım harcı emlak vergisini etkiler mi? İşte yanıtı...

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Gayrimenkul alım satımında dikkat! Yanlış beyan verenler yandı! Cezası büyük...

Gayrimenkul alım satımında Gelir İdaresi tarafından alınan vergi beyanı konusunda yanlış beyanda bulunanlarda vergi kaçırmayla ilgili bir çalışma başlatıldı.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Panora GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyanı!

Panora GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir rablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu Seğmenler Vergi Dairesi'ne verildi.

İntema İnşaat'ın 2020 yılı geçici vergi beyanı yayınlandı!

İntema İnşaat'ın 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

ENKA İnşaat'ın 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

ENKA İnşaat'ın geçici vergi beyannamesi ile verilen, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı. 

Akmerkez GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Akmerkez GYO'nun Geçici Vergi Beyannamesi ekinde verilen 01 Ocak 2020-31 Aralık 2020 dönemine ait gelir tablosu yayınlandı.  

Pera GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Pera GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemi Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulmuş olan gelir tablosu yayınlandı.

Özak GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Özak GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemi Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Zeytinburnu Vergi Dairesi'ne sunulmuş olan gelir tablosu yayınlandı.

2019 yılında en fazla vergi beyan eden mükellefler mecliste!

2019 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden mükellefler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri vergi beyanı için son hafta!

Pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü için vergi dönemi başladı. Kira geliri elde eden, gayrimenkul satış kazancı elde eden, yurtdışı faiz geliri elde edenlerin 1 hafta içerisinde beyanname vermeleri gerekiyor.

eksik vergi beyanı cezası Haberi

eksik vergi beyanı cezası

Pişmanlık dilekçesi ile ödenen alım satım harcı emlak vergisini etkiler mi?

Gayrimenkullerin emlak vergileri, bilindiği üzere mükellef tarafından beyan edilen gerçek alım-satım bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Mükelleflerin gerçek alım-satım bedelinden daha düşük beyanda bulunmaları ve bunun idarece tespiti halinde, aradaki farka isabet eden harç cezalı olarak (yüzde 25 vergi ziyaı cezası) tahsil ediliyor.


Kasıtlı ya da kasıtsız olarak eksik beyanda bulunan vergi mükellefleri, "pişmanlık dilekçesi" ile gayrimenkulün gerçek değerini bildirebiliyor.


Tapu harcının kasten veya kasıtlı olmayarak eksik yatırılması durumunda Maliye tarafından fark edilmeden farkın ödenmesi, sizi sonrasında cezalı duruma düşüp yüklü faizler ödemekten kurtarabiliyor. 


Ancak, yukarıda da belirttiğimiz gibi bir defaya mahsus olmak üzere tapu harcı pişmanlık zammının ödenmesi gerekiyor.


Bunun dışında alım-satım işleminde bulunan diğer şahsın da tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile aynı tutarı ödemesi,...