04 / 05 / 2024

eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir

eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir

Konut kredisinde konut ekspertizi zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Eksperler eve değer biçiyor hazırladıkları ekspertiz raporunu bankaya sunuyor. Eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir? Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde peşinat oranı!

Konut kredisi başvuru sürecinde, eksper raporu ile taşınmazın değeri belirleniyor. Bu raporda belirlenen miktar, bankaların vereceği kredi miktarı olmuyor. Peki, konut kredisinde peşinat oranı ne kadardır?

Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin evleri banka tarafından gönderilen eksper tarafından inceleniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, eksper raporu yanlış ise ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Eksper raporuna itiraz!

Konut ekspertiz raporu banka tarafından isteniyor. Peki, banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ne yapılabilir? Eksper raporuna itiraz edilir mi?

Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Konut kredisinde konut ekspertizi zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Eksperler eve değer biçiyor hazırladıkları ekspertiz raporunu bankaya sunuyor. Eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir? Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Evora 1. Etap ve Evora 2. Etap projelerinin yılsonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Evora 1. Etap ve Evora 2. Etap projelerinin yılsonu değerleme raporu yayınlandı...

Ali Kaya: Güzelyalı imar planı usulsüz ve yanlıştır!

CHP Mudanya ilçe Teşkilatı Başkanı ve Mudanya Belediyesi Meclis üyeleri yaptıkları açıklamada Güzelyalı İmar Planları'nm aceleye getirilerek usulsüzlük ve yanlışlıklar yapılıp, Büyükşehir Meclisi'ne gönderilerek Güzelyalı halkının mağdur edildiğini söyled

Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu açıklandı!

Gayrimenkul Sektörü ve İstanbul Konut Piyasası Saha Araştırma Raporu 'na göre katılımcıların yüzde 80.5'i kentsel dönüşüme inanıyor ve destekliyor, yüzde 80.6 'sı inşaat sektörünün Türk ekonomisine katkı sağladığını düşünüyor

Ispartakule Unikonut'un yıl sonu ekspertiz raporu yayınlandı!

Mülkiyeti Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye ait olan ve Yeni Doğuş İnşaat tarafından hayata geçirilen Ispartakule Unikonut projesinin 2013 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Maslak 1453'ün 2013 sonu değerleme raporu yayınlandı!

Mülkiyeti Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ne ait Şişli Ayazağa'da yer alan Maslak 1453 projesinin 2013 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Değerleme raporu haberimizde...

Kamulaştırma bilirkişi raporu!

Kamulaştırma davalarında yemin ederek göreve başlayan bilirkişilerin hazırladığı raporlarda bulunması gereken asgari bilgiler nelerdir? Bilirkişiler raporu ne zaman ve nasıl sunar? İşte kamulaştırma bilirkişi raporu özellikleri..

eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir Haberi

eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir

Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Konut alınırken, konut kredisi kullanılmak isteniyorsa öncelikli bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Banka kredi miktarı belirlemeden önce evin değer tespitini yapmak için eve ekspertiz gönderiyor. Banka tarafından gönderilen eksperler yaptıkları incelemeler de inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor.


Gayrimenkul satın alma sürecinde bilinmesi gereken en önemli unsur gayrimenkulün değer tespiti oluyor. Bu değer tespitini yapacak olan gayrimenkul ekspertizi ise konusunda uzman ve çoğunlukla da lisans sahibi kişiler oluyor. Satın almak istediğiniz gayrimenkul için talep ettiğiniz kredi miktarı, ekspertizin hazırladığı değerleme raporuna göre belirleniyor.


Yapılan bu incelemeler kapsamında ise bir ekspertiz raporu hazırlanıyor ve banka bu rapora göre müşteriye kredi veriyor. Gayrimenkulün pazar fiyatı belirleniyor. Bu şekilde gayrimenkulün ekspertiz değeri hesaplanmış oluyor.


Ekspertiz raporunda;...