23 / 12 / 2024

eksper raporuna kredi nasıl çıkar

eksper raporuna kredi nasıl çıkar

Konut kredisi kullanarak ev almanın şartlarından bir taneside bankaya başvuru yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Banka evin değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiriyor.Peki, ekspertiz raporu ne işe yarar?

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

Konutta kredi borcu giderek artıyor!

Konut alıcısı ev hayalini gerçekleştirmek için krediye yöneldi; Türkiye’de kredi riskini yükseltti. Bankalar Birliği risk raporuna göre 142 milyar liraya ulaşan devam eden konut kredisinde borçlu sayısı 2 milyon 200 bin kişiye ulaştı.

Konutta kredi borcu günden güne artıyor!

Ev hayalini gerçekleştirmek için krediye yönelen konut alıcısı Türkiye’de kredi riskini yükseltti. Bankalar Birliği risk raporuna göre 142 milyar liraya ulaşan devam eden konut kredisinde borçlu sayısı 2 milyon 200 bin kişi oldu.

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?İşte konut ekspertiz raporuna itiraz durumu..

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi?

Banka ve finans kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyenlere gayrimenkul ipoteği karşılığında sunduğu kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi?

Kredi kullananların sayısı yüzde 13 azaldı!

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri nisan - haziran 2014" raporuna göre 3 aylık dönemde 2 milyon 642 bin 985 kişi 35,8 milyar liralık tüketici ve konut kredisi kullandı, kredi kullanan kişi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azaldı.

Kredi kullanan kişi sayısı yüzde 13 azaldı!

Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri nisan - haziran 2014" raporuna göre 3 aylık dönemde 2 milyon 642 bin 985 kişi 35,8 milyar liralık tüketici ve konut kredisi kullandı, kredi kullanan kişi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azaldı.

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, eksper raporu yanlış ise ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Eksper raporuna itiraz!

Konut ekspertiz raporu banka tarafından isteniyor. Peki, banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ne yapılabilir? Eksper raporuna itiraz edilir mi?

Konut ekspertiz raporuna itiraz!

Yanlış ekspertiz raporu yapıldığını düşünen gayrimenkul alıcısı buna bağlı olarak kredi miktarının az çıkmasından dolayı konut ekspertiz raporuna itiraz edebiliyor. Bu durumda dava açılarak tekrar gayrimenkul ekspertizi yapılması söz konusu oluyor...

Çukurova Havaalanı bu kez DSİ raporuna takıldı

Adana ile Mersin'in arasını açan Çukurova Bölgesel Havaalanı bu kez DSİ raporuna takıldı

eksper raporuna kredi nasıl çıkar Haberi

eksper raporuna kredi nasıl çıkar

Ekspertiz raporu ne işe yarar?


Konut kredisi kullanarak ev almanın şartlarından bir taneside bankaya başvuru yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Banka evin değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiriyor. Ancak  isterse müşteri kendi eksperini de seçebiliyor.


Tespit yapacak ekspertizi genellikle kredi kuruluşu seçiyor. Bu da genelde aralarında sözleşme yaptıkları bağımsız bir ekspertiz oluyor. Konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapılıyor. Satış karşılaştırma yaklaşımında tespiti yapan kişi gayrimenkulü o bölgede satılan diğer konutların pazar fiyatları ile karşılaştırıyor. Maliyet yaklaşımında ise inşaat maliyeti göz önünde bulunduruluyor. Bu yaklaşım ise genelde yeni konutlarda kullanılıyor.



Ekspertiz raporunda gayrimenkulun değerini düşürebilecek olası ihtimallere yer veriliyor. Değer tespitinde emsal olarak alınan diğer gayrimenkullere ilişkin bilgiler ile o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili genel bir...