01 / 05 / 2024

ekspertiz değeri nasıl hesaplanır

ekspertiz değeri nasıl hesaplanır

Ekspertiz değeri nedir?: Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Ev ekspertiz raporunun alınması ile bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor...

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

Altın ve gümüş için "yatırım yap" tavsiyesi

Enflasyon ve dolar karşısında güvenli yatırım aracı ne? Küresel piyasalarda derin dalgalanmalar olurken, dev kuruluş yatırımcılarına "emtia alın" tavsiyesinde bulundu. Hangi yatırım aracının değeri nasıl değişti?

EYT’de maaş hesaplama! EYT’de maaş nasıl belirlenecek?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için maaş hesaplamaları gündemde yer alıyor. EYT’de maaş nasıl belirlenecek? sorusunun yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Ev alacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Gayrimenkul alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler olabiliyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler gayrimenkullerin değerlerini daha düşük gösterebiliyor. Peki gayrimenkullerin gerçek değeri nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Evinizin değerini bilin!

Gayrimenkul alırken veya satarken bazı hileler yapılabiliyor. Masraftan kaçmak isteyenler, gayrimenkulün değerini daha düşük gösterebiliyor. Ancak bu durum yasal değil. Peki bir evin gerçek değeri nasıl bulunur? İşte tüm merak edilenler...

ekspertiz değeri nasıl hesaplanır Haberi

ekspertiz değeri nasıl hesaplanır


Ekspertiz değeri nedir?


Ekspertiz raporu, varlıkların yeniden değerlendirilmesinde, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında, alacakların takas yolu ile azaltılmasında, proje değeri analizlerinde, en iyi ve en yüksek analiz ihtiyaçlarında, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının varlık hareketlerinde alınması gereken bir belgedir. 


Ekspertiz değeri nedir?


Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özellikleri göz önünde bulunduruluyor. Ev ekspertiz raporunun alınması ile satın alınmak istenen gayrimenkul için bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor. Konutun piyasa değerini belirleme olarak açıklanan ekspertiz raporunun hazırlanması ise değerleme uzmanları tarafından yapılıyor. 


Evin ekspertiz değeri belirlenirken gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor. Daha sonra ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlar olup olmadığı ilgili tapu dairesince araştırılıyor.


Ekspertiz değeri nedir? sorusuna verilecek en kısa...