28 / 04 / 2024

ekspertiz raporunda kredi

ekspertiz raporunda kredi

Konut kredisi kullanarak ev almanın şartlarından bir taneside bankaya başvuru yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Banka evin değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiriyor.Peki, ekspertiz raporu ne işe yarar?

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Koray GYO Yapı Kredi Plaza'dan 9.3 milyon TL'ye ofis aldı!

Koray GYO Yönetim Kurulu'nun kararıyla, ekspertiz değeri KDV hariç 9 milyon 385 bin TL, KDV Dahil 63 bin TL kira geliri olan Yapı Kredi Plaza Sitesi'ndeki B Blok 25 no'lu bağımsız bölüm KDV hariç 9 milyon 300 bin TL bedel karşılşığında satın alındı.

Özderici GYO Yapıkredi Plaza ekspertiz raporu!

Özderici GYO'nun İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 1403 Ada, 648 no'lu parsel üzerine kayıtlı olan C Blok 25 no'lu bağımsız bölüme ait 2020 yılı ekspertiz raporu yayınlandı. 

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Şişli'deki gayrimenkulü 3.1 milyon TL'ye satıldı!

Yapı Kredi Koray GYO, Şişli'de 304 pafta 1947 ada, 90 parselde yer alan Levent Loft 2 apartımanındaki, ekspertiz değeri KDV hariç 2 milyon 545 bin TL olan 76 no'lu bağımsız bölümün, KDV hariç 3 milyon 138 bin 614 TL bedelle satılmasına karar verdi.

TBB'den ekspertiz ve ipotek ücretleriyle ilgili açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği "Banka, ekspertiz yahut ipotek tesisi ücretini, sözleşme öncesinde ve sonrasında yaptığı bilgilendirme kapsamında, mevzuata uygun olarak kredi müşterisinden tahsil etmektedir" açıklaması yaptı.

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara Çankaya projesinden hisse sattı!

Yapı Kredi GYO, Ankara ili, Çankaya İlçesi, Çankaya Mahallesi'nde bulunan Ankara Çankaya projesindeki, ekspertiz değeri KDV Hariç 5 milyon 973 bin TL olan F Blok'taki hissenin 6 bin 250 TL bedelle satılmasına karar verdi.

Avro Bölgesi'nde bankalar kredi şartlarını gevşetti!

Avrupa Merkez Bankası'nın "Banka Kredi Anketi" raporunda, Avro Bölgesi'nde bankaların, üçüncü çeyrekte firmalar ve hanehalkına konut kredi şartlarını gevşettiğini bildirdi.

Hangi bankalar evin tamamına kredi veriyor?

Konutun ekspertiz değerinin tamamına konut kredisi kullanmak için şartlar nelerdir. Hangi bankalar konutun tamamına kredi verir? Peşinatsız konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara kredi alınabiliyor!

Vizyon Taşınmaz Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Mete Gülbaş yapı kayıt belgesi ile yasal hale gelen aykırı alanlar için ekspertiz raporunun olumlu sonuçlanması ve satılabilir kabiliyette olması durumunda kredi kullandırılmasında bir sakınca olmadığını söyledi..  

Konut satışlarına kredi dopingi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonucu alınan yeni karara göre artık konut satışlarında yüzde 25 olarak uygulanan peşinat zorunluluğu yüzde 20’ye indirildi. Buna göre konut satışlarında ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar kredi kullanılabilecek.

Özderici, Yapıkredi Plaza'nın revize ekspertiz raporunu yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Beşiktaş'taki Yapıkredi Plaza'nın bağımsız bölüme ait 2015 yılı Revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Konut kredisi ekspertiz işlemleri!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin kullanacakları kredi miktarı ekspertiz çalışmaları ile tespit edilen konut değerine göre belirleniyor. İşte konut kredisi ekspertiz işlemleri..

ekspertiz raporunda kredi Haberi

ekspertiz raporunda kredi

Ekspertiz raporu ne işe yarar?


Konut kredisi kullanarak ev almanın şartlarından bir taneside bankaya başvuru yapılması olarak karşımıza çıkıyor. Banka evin değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiriyor. Ancak  isterse müşteri kendi eksperini de seçebiliyor.


Tespit yapacak ekspertizi genellikle kredi kuruluşu seçiyor. Bu da genelde aralarında sözleşme yaptıkları bağımsız bir ekspertiz oluyor. Konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapılıyor. Satış karşılaştırma yaklaşımında tespiti yapan kişi gayrimenkulü o bölgede satılan diğer konutların pazar fiyatları ile karşılaştırıyor. Maliyet yaklaşımında ise inşaat maliyeti göz önünde bulunduruluyor. Bu yaklaşım ise genelde yeni konutlarda kullanılıyor.



Ekspertiz raporunda gayrimenkulun değerini düşürebilecek olası ihtimallere yer veriliyor. Değer tespitinde emsal olarak alınan diğer gayrimenkullere ilişkin bilgiler ile o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili genel bir...