28 / 04 / 2024

elazığ depremzedelere ev

elazığ depremzedelere ev

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik deprem sonrasında çadırlarda kalan vatandaşlar, yeni yapılacak evlerde oturmak için kira ödeyecek durumları olmadığını söyledi...

Depremzedeler dikkat! Başvuranın hesabına yatırılıyor: Ev sahibine 5 bin, kiracıya 3 bin TL!

Depremzedelere yapılan yardımlar sık sık merak konusu oluyor. İşte Adıyaman'da konutları hasar gören ev sahipleri ve kiracılara yapılan o destek ödemeleri...

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Malatya'da dönüşümle inşa edilen evlerin fazlası depremzedelere verilecek!

Battalgazi Belediyesi tarafından Elazığ depreminden sonra riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 684 konutun 284 tanesi depremzedelere verilecek...

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Depremzedelerin barınma problemine dijital çözüm!

Güneydoğu Anadolu bölgesinde meydana gelen deprem yüzbinlerce insanı evsiz bıraktı. Kanka.host platformu artık yayında ve evini kaybeden ya da barınmaya ihtiyaç duyan depremzedelere ev sahipliği yapmak isteyen yurttaş gönüllülerini bir araya getiriyor.

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Elazığ'daki hak sahibi depremzedeler konutlarına kavuşuyor!

Elazığ'da iki sene önce yaşanan depremde konut ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar inşaat çalışmaları tamamlanan ve kura ile belirlenen yeni ev iş yerlerine peyderpey kavuşmaya devam ediyor. 

Elazığ Sürsürü Mahallesi 2. Etap'taki 493 deprem konutunun kuraları çekildi!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin sonrasında depremzedeler için Sürsürü Mahallesi 2. etapta yapılan 493 ev için kura çekilişi yapıldı. Meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde 41 kişi hayatını kaybetti.

Elazığlı depremzedelerin arazi tepkisi!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehirde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra, depremzedelere 1 Türk Lirası bedelle arazi satılacağını duyurdu. Ancak depremzedeleri 1 TL denilen araziler için 450 TL istendiğini ileri sürdü.

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

TOKİ, Elazığ'da 1564 evin ihalesini gerçekleştirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), 24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Baskil, Sivrice ve Maden ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde 4 etap olmak üzere toplam 1564 ev ihale edildi. 

DİTİB'den İzmir'deki depremzedelere 13 ev!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) İzmir'deki depremzedeler için aldığı 13 ev, ailelere verildi.  

elazığ depremzedelere ev Haberi

elazığ depremzedelere ev

Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra çadırlarda kalmaya başlayan Karşıyaka Mahallesi sakinleri kendilerine yeterince yardım gelemdiğini iddia etti. Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre, yardım gelmediği için çadırlarda aç ve susuz kaldıklarını belirten depremzedeler "Depremde o kadar para toplandı bu paralar nereye gitti?" şeklinde konuştu.

Yeni yapılacak ve depremzedelere verilecek evler ile borçlanacaklarını belirten Gaffure Aşık, şunları aktardı:

“Burada kentsel dönüşüm yapacaklar ve bizlere bir bedel karşılığında ev verecekler benim kira ödeyecek durumum mu var? Kaldı ki burada yaşayanların hiçbirisinin kira ödeyecek durumu yok. Burada oturan insanların hepsi yoksul kesim, hepsi yazın çalışıp kışın yiyen insanlar. Elazığ’da zaten iş sorunu vardı bu depremden sonra komple işsizlik oluştu.

Yeni evlerin yapılacağı yerler bizlerin tapulu malları. Tapumuzun üzerine üç katlı beş katlı...