23 / 07 / 2024

elazığda kat sınırı varmı

elazığda kat sınırı varmı

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni inşa edilecek konutlarda sınırın zemin +3 kat şeklinde olacağını aktardı.

Açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor! 

17 bin 2 TL'lik asgari ücret ile açlık ve yoksulluk sınırları arasındaki makas açıldıkça açılıyor. Haziran'da açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı. İşte detaylar...

Kiralarda zam sınırı kalktı, piyasa karıştı! Yüzde 65 artış kira sorununa çözüm olacak mı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı ve kira artışında tavan oran yüzde 65 oldu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan sektör temsilcileri söz konusu bu yeni oranın da çözüm getirmeyeceğini savunuyor.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı, konut piyasası karıştı!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 zam sınırının kalkması ile beraber konut piyasası da karıştı.

İnsanlar kira ödemek ya da evlerini kiraya vermek zorunda: Yüzde 25 zam sınırının kalkması emlak sektörünü etkilemez!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının emlak sektörünü etkilemeyeceğine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. Peki neler olacak? İşte ayrıntılar...

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan çalışmaya göre göre aynı aydı gıda fiyatları aylık yüzde 0,05, yıllık yüzde 82,02 artarken, açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı.

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kentsel dönüşümde tebligat için kapı kapı dolaşma bitti: Bina tahliyesine 90 gün sınırı geldi!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen bina için hak sahiplerine İstanbul ya da Almanya gibi adreslerde kapı kapı dolaşarak tebligatta bulunulmayacak. Önceden 6-9 aya uzayan bina tahliyesi süresine de 90 gün sınırı geldi. İşte ayrıntılar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı da 61 bin TL'ye dayandı! 

Türk-İş verilerine göre mayısta açlık sınırı 18 bin 969 TL, yoksulluk sınırı 61 bin 788 TL olarak belirlendi. İşte o son dakika rakamlar..

Asgari ücrette fark açılıyor! Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na göre, 2024 yılının mayıs ayında açlık sınırı 19 bin 926 TL'ye çıkarken, yoksulluk sınırı da 59 bin 353 TL'ye çıktı.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, konut kira artışlarında yüzde 25 sınırını kaldırmaya hazırlanan hükümetin vergi artırmanın yolunu aradığını belirtti ve kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa yoksulluğun artacağını söyledi. İşte detaylar...

Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi? Bakan Şimşek açıkladı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim giderek daha da uç boyutlara taşınırken, pek çok kişi de yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

elazığda kat sınırı varmı Haberi

elazığda kat sınırı varmı

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra  başlatılan hasar tespit çalışmaları sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Elazığ’da yeni inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak’tan Kenan Biter’in haberine göre; Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı ekipler aracılığıyla yapılan kontroller çerçevesinde 59 bin 300 binadan yüzde 50'sinde çeşitli oranlarda hasar tespiti yapıldı.

İlk etapta 6 bin 400 konut

Depremden sonra ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başlanırken, ilk olarak 6 bin 400 yeni konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından tamamlanan 400 konut da depremzedelere verilecek.

3 kat sınırı olacak

Bölgede yapılacak yeni konutlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni konutlarda kat sınırının 3 olacağını aktardı.

Kırsal bölgelerde tek katlı binaların yapılacağını ve ahırların da bu yapıların yanına inşa...