13 / 05 / 2024

elazığda kat sınırı varmı

elazığda kat sınırı varmı

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni inşa edilecek konutlarda sınırın zemin +3 kat şeklinde olacağını aktardı.

Yüzde 25 zam sınırı kaos nedenidir: Geliri yüksek kiracılar evleri bırakmıyor! 

Ev sahipleri de kiracılar da sık sık sosyal medya üzerinden yaşadıkları mağduriyetleri anlatıyor. Mağdur bir ev sahibi, yüzde 25 zam sınırının kaos nedeni olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa neler olacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağının merak ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa piyasanın nasıl etkileneceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Yoksulluk sınırı 56 bin TL'ye dayandı! Açlık sınırı da 16 bin 100 TL oldu!

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre, Şubat'ta dört kişilik bir aile için açlık sınırı 16 bin 100 Türk Lirası'na, yoksulluk sınırı 55 bin 691 Türk Lirası'na çıktı. 

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Yüzde 25 zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? Kiracılar ve ev sahipleri dikkat!

Geçtiğimiz senelerde kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

'Kiralar pahalı' diyen MB Başkanı Erkan hakkında yeni iddia: Bodrum'da denize sıfır villa aldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kiraların ne kadar yüksek olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Tartışmalar devam ederken Erkan'ın Bodrum’da denize sıfır villası olduğu iddia edildi. 

Yoksulluk sınırı 47 bin 544 TL'ye yükseldi! Asgari ücretin dört katı...

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nın Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre yoksulluk sınırı asgari ücreti 4'de katladı.

elazığda kat sınırı varmı Haberi

elazığda kat sınırı varmı

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra  başlatılan hasar tespit çalışmaları sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Elazığ’da yeni inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak’tan Kenan Biter’in haberine göre; Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı ekipler aracılığıyla yapılan kontroller çerçevesinde 59 bin 300 binadan yüzde 50'sinde çeşitli oranlarda hasar tespiti yapıldı.

İlk etapta 6 bin 400 konut

Depremden sonra ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarına başlanırken, ilk olarak 6 bin 400 yeni konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından tamamlanan 400 konut da depremzedelere verilecek.

3 kat sınırı olacak

Bölgede yapılacak yeni konutlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni konutlarda kat sınırının 3 olacağını aktardı.

Kırsal bölgelerde tek katlı binaların yapılacağını ve ahırların da bu yapıların yanına inşa...