10 / 05 / 2024

elazığda köyler boşaltılıyor

elazığda köyler boşaltılıyor

Peri Vadisi'nde Peri Çayı üzerine Akpmar İnşaat ve Daranhes tarafından yapılan Pembelik Barajı'nda su tutulmaya başlandı. Bu nedenle Dersim, Elazığ ve Bingöl sınırlarında bulunan 12 köy sular altında kalacak.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Altın değil, dolar hiç değil... Euro herkesin dilinde! Bu düşüş ilk kez görülüyor

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Herkesin dilinde olan euro en düşük seviyelerine bir yenisini daha ekledi. Euro dolar paritesinde ilk kez bu kadar büyük düşüş görülüyor.

En ucuz Arçelik bulaşık makinesi nerede satılıyor? Arçelik 6144 bulaşık makinesi 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Kullanan herkesin memnun kaldığı Arçelik 6144 bulaşık makinesini sizin için araştırdık. En uygun nerede satılıyor, en ucuz ArçeliK 6144 bulaşık makinesini nereden alabilirim diye soruyorsanız, haberimizi mutlaka okuyun. İşte, Arçelik 6144 bulaşık makinesi 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Elazığ'da 526 deprem konutu için kura çekildi!

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilen 526 konut için kura çekilişi yapıldı. 

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Özyurtlar NCadde Ateş Corner'da teslimler başlıyor!

Özyurtlar Holding'in öğrencilere yeni bir yaşan konsepti sunduğu NCadde Ateş Corner'da teslim dönemi başlıyor.

Elazığ'da 20 bin konut dönüşüyor!

24 Ocak 2020'de 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle Elazığ'da çok sayıda konut enkaz olurken hükümet bölgedeki konutların inşası için hızla çalışmaya başladı. Bir yılda 8 bin konut inşa edilirken 6 ayda ise 12 bin konut daha inşa edilecek. 

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Elazığ'da dayanıksız yapılar elden geçirilmeli!

Elazığ'da dün 5,6’lık bir deprem meydana geldi. Can kaybı yaşanmadı fakat uzmanların açıklaması korkuttu. Afet Uzmanı Dr. Kaptan “Doğu Anadolu Fayı KAF gibi davranmaya başladı. Ama Elazığ’da yeni binalar bile yamaçlara yapılıyor. Bu da riski ve etkisini artırıyor” diye konuştu.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası boşaltılıyor!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi sonrasında riskli olduğu belirlenen ve hakkında yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası boşaltılıyor. 

elazığda köyler boşaltılıyor Haberi

elazığda köyler boşaltılıyor

Baraj yetkilileri, baraj göleti altında kalacak 12 köy sakinlerine bir mektup göndererek, köylerini "derhal" boşaltmalarını istedi. Baraj yetkilileri, köylerini boşaltmayanların evlerinden asker zoruyla çıkartacağı tehdidinde bulundu. 


12 köy sakinlerine gönderilen mektupta, Pembelik Barajı'nda bir ay zarfında su tutulacağı, baraj gölü alanında kalan arazinin, konutun ve müştemilatının tamamının kamulaştırıldığı, kamulaştırma bedellerinin ödendiği ve taşınmazlara el koyma kararının kesinleştiği iddia edildi. Aynca mektuplarda, baraj gölünde su tutulduktan sonra su seviyesinin hızla yükseleceği için köylerin boşaltılması gerektiği, arazi üzerindeki ağaçların arazi malikleri tarafından kesilip arazinin terk edilmesi gerektiğine yer verildi. 


 Doğa Koruma gönüllüsü Haydar Çetinkaya, Peri Vadisi üzerinde yapılan Pembelik ıBarajı'nın hukuksuzluğunun daha önce de dile getirildiğini belirterek, şu an mevcut hali ile acele kamulaştırmanın olmadığını, yürütmeyi durdurma kararının olduğunu vurguladı. Yürütmeyi durdurma kararı...