19 / 05 / 2024

Elbistan hastanesi depreme dayanıklımı olacak

Elbistan hastanesi depreme dayanıklımı olacak

Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi'nin inşaatını üstlenen KLV İnşaat'ın Şantiye Şefi Timuçin Evci, inşaatta kullanılacak malzemenin 8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu söyledi.

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

İzmir Tabip Odası tarafından depreme dayanıksız tartışmaları ile 10 yıl sonra açılabilen İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Böylece 2012'de ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı da ortaya çıktı. 

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Depreme dayanıksız Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi tahliye edilmedi!

Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Ancak bina henüz tahliye edilmedi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle taşınacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nazilli Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nun Nazilli Devlet Hastanesi'ne devredilmesi mecliste!

Nazilli Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Nazilli Devlet Hastanesi'ne devredilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Kullanılan çelik konstrüksiyon depreme dayanıklı duruma getirilen Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor...

Bursa'da deprem riskli hastane binası özel okula kiralandı!

Bursa Ertuğrulgazi'de bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu sebebiyle kapatılmıştı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,"Depreme dayanıksız denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik" dedi...

Vezirköprü Diş Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı mecliste!

Vezirköprü Diş Hastanesinin eski hizmet binasının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eski Isparta Devlet Hastanesi yıkıldı!

2017'deboşaltılan Isparta Devlet Hastanesi boşalan ve bir süre önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkım anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışmalar ne durumda?

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul'u muhtemel bir depreme hazırlayabilmek için oluşturulan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında inşa ediliyor. Peki, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde son durum ne?

Nazilli Devlet Hastanesi'nin eski binası yıkılıyor!

Nazilli Belediyesi, Zafer Mahallesi’ndeki 2013’te depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan eski devlet hastanesi binalarının yıkımına başladı..

Elbistan hastanesi depreme dayanıklımı olacak Haberi

Elbistan hastanesi depreme dayanıklımı olacak

8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı Elbistan'da 300 yataklı bölge hastanesi inşaatında kullanılacak 8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olan ve İtalya'da üretilen deprem izolatörlerinin montajına başlandı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki 300 Yataklı Bölge Hastanesi inşaatında kullanılacak 8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olan ve İtalya'da üretilen deprem izolatörlerinin teslimatı yapıldı. 




Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi nin inşaatını üstlenen KLV İnşaat ın Şantiye Şefi Timuçin Evci, temele yerleştirilecek toplam 450 adet deprem izolatöründen 122 adetten oluşan ilk partiyi teslim aldıklarını ve montajına bugün itibariyle başladıklarını söyledi. Evci. montajın deprem izolatörlerini üreten İtalyan firmanın yetkili ekibi ile birlikte gerçekleştirildiğini belirterek, inşaatın bu çalışmanın tamamlanmasının ardından daha hızlı yükseleceğini kaydetti. İzolatörlerin hastanenin poliklinik katlarında kullanılacağını belirten Evci, yaklaşık 15 gün sürecek montaj çalışmasının ardından inşaatın katlarının yükselmeye başlayacağını kaydetti. 



Elbistan'a...