08 / 07 / 2024

elden kiraya ceza

elden kiraya ceza

Aylık tutarı 500 lira ve daha fazla olan konut kiraları ile tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının bankaya ödenmesi zorunlu olup; elden kira ödemenin cezası nedir?

Kirayı elden verenler 23 bin 450 TL sınırına dikkat! 

Yeni vergi paketine göre, kiraları elden ödeyen kiracılar da ceza alacak. İş yeri kiralamalarında da geçerli olacak olan bu yeni kurala göre, kiracı eğer kira ödemelerini elden yapıyorsa Maliye'ye bildirmesi gerekli.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin elden kira ısrarına üç formül!

Kirayı bankaya yatırmayıp elden ödeyen kiracılara da ceza geliyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, “ya elden öde ya da çık” diyen ev sahibine karşı yapılacakları sıraladı.

Yazlıklarını belgesiz kiraya verene 600 bin TL ceza: Turizm amaçlı kiralama izin belgesinde şok! 

Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet aracılığıyla kiraya verenlere 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İşte ayrıntılar..

Kirayı elden veren kiracılar yandı! 22 bin 800 lira ceza ödeyebilirsiniz!

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, kirayı elden ödeyenleri de büyük bir tehlikenin başladığı belirtildi. Eğer siz de kirayı elden veriyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! İzin belgesi olmayana 1 Ocak’tan itibaren ceza geliyor!

Kiracısı olduğu mülkü başkalarına günlük kiraya verenlere çok büyük ceza geliyor. 1 Ocak 2024 itibaren itibaren uygulanacak yasa ile kiraladığı konutu günlük kiraya verenler ile izin belgesi olmayan konutların turizm amaçlı kiralanmasına aracılık edenlere de yine aynı ceza uygulanacak.

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Şartları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza verilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, İzin belgesi almadan turizm amaçlı konutları kiraya verenler ceza alacak. Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor!

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Ev sahiplerini üzecek haber: Fahiş kiraya ceza geliyor!

Hükümet yüksek kiraya "haksız kazanç" cezası için çalışma başlatılırken, 1 Eylül tarihinden itibaren hem kiracı hem ev sahipleri arabulucuya gidebilecek.

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Evini kiraya veren milyonlarca kişiye kritik uyarı! Bunu yaparsanız kira almak yerine borçlanırsınız!

Evinizi kime kiraya verdiğiniz, daha sonra sıkıntı yaşamamanız için oldukça önemli bir detay. Konutunuzu kiraya vermek isterken binlerce TL'lik ceza ile karşılaşabilirsiniz. İşte kira sözleşmesi imzalarken dikkat edilmesi gerekenler...

elden kiraya ceza Haberi

elden kiraya ceza

Elden kira ödemenin cezası!

Maliye tarafından yapılan düzenlemeler doğrultusunda aylık tutarı 500 lira ve daha fazla olan konut kiraları ile tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının 1 Kasım 2008’den itibaren bankacılık kanalı üstünden ödenmesi zorunlu hale getirilmişti.


268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ gereğince, birinci ve ikinci sınıf tüccarlara, kazancı basit usulde tespit edilenlere, defter tutmak zorunda olan çiftçilere, serbest meslek erbabı ile vergiden muaf esnafa, kendi aralarında yapacakları ticari işlemlerle nihai tüketicilerden (Türkiye'de mukim olmayan yabancılar hariç) mal veya hizmet bedeli olarak yapacakları 8.000 Türk Lirasını aşan tahsilat ve ödemelerini banka, özel finans kurumları veya PTT'yi aracı kılınarak yapmaları ve bu kurumlarca düzenlenen hesap belgesi (dekont) veya hesap bildirim cetvelleriyle tevsik etmeleri zorunluluğu getirilmiştir.


Elden kiraya ceza..

Buna göre aylık tutarı...