02 / 05 / 2024

Elektrik aboneleri

Elektrik aboneleri

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Tüketici 10 yıllık kayıp-kaçak bedellerini geri alabilecek!

Elektrik aboneleri, son 10 yıllık kayıp-kaçak bedellerini geri alabilecek. Tüketici bu kararla rahat nefes alırken; bugüne kadar ödediği paraları nasıl geri alabileceğinin yollarını aramayı başladı.

Elektrik tarifesi değişiyor: Ev ve ticarethane aboneleri zamlı faturalarla karşılaşacak!

EPDK'nın duyurusuyla birlikte ev ve ticarethane aboneleri için geçerli olan yeni elektrik tarifesi yürürlüğe giriyor. Kilovatsaat başına fiyatlar güncellendi ve aboneler zamlı faturalarla karşılaşacak. Detaylar haberimizde!

Elektrik faturalarında yeni tarife! 32 milyon aboneyi kapsıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu son zamanlarda sık sık gündeme gelen elektrik faturalarıyla ilgili olarak, "Mesken aboneleri için düşük kademe limiti günlük 8 kWh olarak belirlenmiştir. Bu oran 32 milyon aboneyi kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Elektrik itiraz dilekçesi örneği!

Elektrik aboneleri kimi zaman gerçek kullanım bedelinden yüksek gelen fatura bedeli ile karşılaşabiliyor. Bu durumda bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte elektrik itiraz dilekçesi örneği..

EPDK'dan elektrik faturaları için uyarı yazısı!

EPDK'dan elektrik faturaları için uyarı yazısı geldi. ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), aboneleri uyarmadan faturalandırma dönemlerini değiştirerek tüketicilerin ödeme dengesini bozan elektrik dağıtım şirketlerine uyarı yazısı gönderdi.

Elektrik faturası her yerden ödenir mi?

Kimi zaman elektrik aboneleri, faturayı ödemeyi unutabiliyor veya farklı bir şehirde bulunabiliyor. Peki, elektrik faturası her yerden ödenir mi? Başka şehirden elektrik faturası ödenir mi?

Tüketici 10 yıllık kayıp-kaçak bedellerini geri alabilecek!

Elektrik aboneleri, son 10 yıllık kayıp-kaçak bedellerini geri alabilecek. Tüketici bu kararla rahat nefes alırken; bugüne kadar ödediği paraları nasıl geri alabileceğinin yollarını aramayı başladı.

Elektrik aboneleri faturadaki haksız bedeli geri almak için harekete geçti!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin elektrik faturasında kayıp Kaçak dahil 5 kalemde haksız tahsilat yapıldığına ilişkin kararı tüketicileri harekete geçirdi. Vatandaşlar, Yargıtay’ın emsal kararını isteyip dava açacaklarını belirtti.

Elektrik faturası borç sorgulama!

Elektrik faturası, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noklarından ödenebiliyor. Peki, elektrik aboneleri borçlarını nasıl sorgular? Elektrik faturası borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Anel Elektrik, 23 Mayıs'ta olağan genel kurul toplantısı yapacak!

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş., 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü gerçekleştireceği olağan genel kurul toplantısı ile ilgili bilgilendirme dökümanını yayınladı

Beyhan-1 Hidroelektrik Santrali'nin elektrik sistemlerini Alstom yapacak!

Beyhan-1 Hidroelektrik Santrali'nin elektrik ve otomasyon sistemleri ile çevre ünitesini Alstom yapacak

Anel Elektrik, Yeni Doha Uluslararası Havaalanı için 21.6 milyon dolarlık mektup aldı!

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş., Yeni Doha Uluslararası Havaalanı için 21 milyon 666 bin 547 dolarlık sipariş mektubu aldıklarını açıkladı

Küçük ev aletlerinde hem görünüşe hem de elektrik harcamasına bakılıyor!

Küçük ev aletleri üreticisi Homend'in telefonla yaptığı araştırmaya göre, tüketiciler cihazların hem estetik görünmesini hem de az elektrik harcamasını istiyor. Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, bu cihazların meskenin elektrik harcamasında önemli bir yer t

Hotpoint elektrik tasarruflu akıllı çamaşır makinesini üretti!

Tüketicilerden gelen talepleri dikkate alan Hotpoint, 21 milyon euroya yenilediği Aqualtis çamaşır makinesiyle elektrik faturasında yılda 300 lira tasarruf sağlıyor

Elektrik aboneleri Haberi

Elektrik aboneleri

Elektrik fiyatlarına eylül ayı başında mesken abonelerine yüzde 20, sanayide yüzde 50, ticarethanelerde ise yüzde 30 zam yapıldı. Yapılan zammın faturalara yansımaya başlamasıyla ise kullanıcıların isyanı da büyümeye başladı. Habere göre kullanıcıları yapılan zamlarda birlikte daha az elektrik tüketmelerine rağmen daha yüksek fatura ödemeye başladı. Özellikle sanayi ve ticarethanelerdeki elektrik faturalarındaki fark işletmecileri isyan ettiriyor.

Tüketim azaldı fatura arttı

İstanbul’da bir büfe sahibi geçtiğimiz ay, günlük ortalama 62,352 kw elektrik kullanımı karşılığında 5.719 TL fatura bedeli öderken aynı işletmeci bu ay günlük ortalama 57,338 kw elektrik kullanımı karşılığında 7.100 TL'lik fatura ile karşılaştı. Gelen elektrik faturası karşısında isyan eden işletmeci, “Her geçen ay bizim için ayakta durmak daha zor hale gelmeye başladı. İktidar yapılan bu zamlarla bize adeta diyor ki; bırakın işinizi,...