30 / 04 / 2024

elektrik indirimi için gerekli evraklar

elektrik indirimi için gerekli evraklar

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Peki elektrik indirimi nedir? Elektrik indirimi nasıl yapılır? Elektrik indirimi için gerekli evraklar nelerdir?

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!

Fiat Fiorino'nun 15 bin TL'lik Şubat 2023 indirimi için son günler! Aman kaçırmayın! Fiorino 23 Şubat 2023 fiyat listesi

Fiat Fiorino'nun 15 bin TL'lik Şubat 2023 indirimi için son günler... Aman kaçırmayın... İşte Fiat Fiorino 23 Şubat 2023 fiyat listesi...

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı! Otomobil fiyatları düşecek! 

Son 1 senede otomobil fiyatları son derece hızlı bir yükseliş gösterdi ve 200 bin Türk Lirası'ndan ucuz araç kalmadı. ÖTV oranları da yüzde 80'e ulaştı. Hükümet ÖTV indirimi için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

Vestellendiren günler indirimi için son gün! Vestel ankastre set 19 Eylül 2022 fiyat listesi…

Vestellendiren günler fırsat kampanyası için son gün. Ankastre setlerinde büyük indirim var. İhtiyacı olanlar stoklar tükenmeden hemen Vestel mağazalarına. Birçok üründe geçerli indirimden yararlanmak için bugün son gün acele edin! İşte, Vestel 19 Eylül 2022 fiyat listesi….

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

SSK’sı olmayan kişiler rahatlıkla evlerine en yakın alanlarda yer alan PTT’lere müracaat ederek devlet desteği alabilme hakkına sahip oluyorlar. Devletten elektrik desteği almayı talep ediyorsanız mutlaka kimliğinizi de yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Elektrik süpürgesinden sıkılanlar için! İşte Xiaomi akıllı süpürgeleri Mart 2022 fiyat listesi…

Elektrik süpürgeleri, evlerin en ihtiyaç duyulan yardımcılarından. Süpürgesinden memnun olmayanlar ya da yeni bir süpürge arayışında olanlar için Xiaomi elektrik süpürgelerinin Mart 2022 fiyatlarını derledik…

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak.

Elektrik faturaları için destek başladı! Dikkat en az 103 TL...

Elektrik faturaları için devlet destek sunuyor. Dar gelirli vatandaşlar talep etmesi halinde fatura desteğinden faydalanabilecek. Ödemeler PTT aracılığı ile gerçekleştiriliyor. 2 kişilik aile için ödeme tutarı 103 TL oldu...

elektrik indirimi için gerekli evraklar Haberi

elektrik indirimi için gerekli evraklar

Elektrik indirimi nedir?

Şehit ve gazi yakınlarına sunulan imkanların arasında elektrik indirimi yer alıyor. Söz konusu elektrik indirimi ile faturalarda %40 oranında indirim şeklinde indirim uygulanıyor.


Bu yardımdan yararlanılabilmesi için, gazi ya da gazi yakını veyahut şehit yakını olunduğunun belgelenmesi gerekiyor.


Şehit ve gazi indiriminden kimler faydalanır? Nereye başvurmalıyız? Gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şehit aileleri (karı, koca, çocuk, ana, baba) ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanır. 


Şehit indiriminden faydalanmak için; 2330, 3713 veya 5434 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen durumlarda şehit olduğu ilgili Kurumlarca tespit edilenlerin aileleri için, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce maaş bağlandığını gösteren belgeleri ile,Gazi indiriminden faydalanmak için; 2847 sayılı kanunun mükerrer 1. Maddesinde tanımlı muharip/malul gaziler...