06 / 05 / 2024

elektrik ödenmezse ne zaman kesilir

elektrik ödenmezse ne zaman kesilir

Mesken ve işyeri taşınmaz mallarda elektrik abonelerinin faturasını fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde ödemeyenlerin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Opel Mokka fiyatı ne kadar? Opel Mokka, Ople Mokka elektrik fiyatı kaç TL? Opel Mokka 2024 Nisan fiyat listesi

Opel'in sen sevilen modellerinden biri olan Opel Mokka'nın Nisan 2024 fiyat listesi merak ediliyor. Peki Opel Mokka fiyatı ne kadar? Opel Mokka, Opel Mokka elektrik fiyatı kaç TL? Opel Mokka 2024 Nisan fiyat listesi.

Tapu sahipleri aman dikkat! Emlak vergisi ödenmezse ne olur 2024? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi ödenmezse ne olur? İşte tapu sahiplerini yakından ilgilendiren o detaylar...

Konut sitesi aidatları artmaya devam ediyor! Devre mülk aidatları ödenmezse ne olur? 

Konut ve devre mülk aidatları artmaya devam ediyor. Kakıcı & Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, aidatlarla ilgili merak edilenleri açıkladı. 

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Akaryakıta zam yağıyor! Benzin, motorin, otogaz, elektrik hangisi ne kadar yakıyor?

Akaryakıta yapılan zamlar durmak bilmiyor. Motorine yapılan zammın ardından bu akşam gece yarısından itibaren benzine de zam geliyor. Gazeteci Murat Tosun X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, benzin, motorin, otogaz, elektrikli araçların 100 km’de ne kadar yaktığını paylaştı. Takipçilerinde

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Cumhurbaşkanı açıklamıştı! İndirim yarın başlıyor! Peki elektrik faturaları ne kadar düşecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği elektrik fiyatlarında yaşanacak olan indirim yarından itibaren hayata geçiyor. Peki  elektrik faturaları ne kadar düşecek? İşte yüzde15'lik elektrik indiriminin detayları...

Motorlu taşıtlar vergisi ödenmezse ne olur? Motorlu taşıtlar vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Motorlu taşıtlar vergisi aracı olan çoğu kişinin ilgilendiği konuların başında gelmektedir. Bu yüzden de bazı detaylar merak edilmektedir. İşte Motorlu taşıtlar vergisine dair merak edilen detaylar!

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılı ödemelerinin ilk taksit ödemeleri için yarın son gün. En düşük MTV ödemesi bu yıl 219 TL olurken,  araç tipine ve aracın yılına göre ödenecek vergi miktarı da değişiyor. Peki MTV ödemesi nereden yapılır? MTV  zamanında ödenmezse ne olur? İşte yanıtlar…

Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim gelecek?

Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim geleceği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Emlak vergisi 1 ve 2 taksit ne zaman? Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisine dair vatandaşların aklını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Gelin o sorulara yanıt bulalım. İşte detaylar!

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

elektrik ödenmezse ne zaman kesilir Haberi

elektrik ödenmezse ne zaman kesilir

Elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?

Mesken ve işyeri taşınmaz mallarda elektrik abonelerinin faturasını fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde Elektrik Şirketinin tahsilat vezneleri, yetkili banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödemeleri gerekiyor.


Elektrik faturasının ödenmemesi halinde belli bir süre sonra abonenin elektriği kesiliyor. Peki, elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?


Faturanın ödenmemesi halinde uygulanacak yasal prosedür şu şekilde:


Fatura tutarınızı; elektrik enerjisi tüketiminin yapıldığı kullanım yerinize bırakılan yada posta ile gönderilen fatura veya ödeme bildiriminde belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde 6183 sayılı Kanunun 51. maddesine göre belirlenen oranları aşmayacak şekilde Şirket Yönetim Kurulunca belirlenen yürürlükteki gecikme zammı oranında günlük olarak gecikme zammı tahakkuk ettirilir.


Fa​tura bedelini son ödeme tarihine kadar ödemediğiniz takdirde, son ödeme tarihini izleyen beş iş günü...